2018 NIEUWE FILMERS ONE WEEK FILM PROJECT
ONE WEEK FILM project 13 t/m 17 augustus 2018 met vijf filmteams die elk in één werkweek een nieuwe korte film maken. Met hun films dingen de teams mee naar de filmaward Het Paradepaardje, die uitgereikt wordt tijdens het Nieuwe Filmers Festival op 8 september in Verkadefabriek Den Bosch.

Elk team staat onder leiding van een teamcaptain, niet ouder dan 30 jaar. Deze heeft zich aangemeld met een compleet team dat nodig is om een filmproductie in zo'n korte tijd tot stand te brengen. Het Nieuwe Filmers team ging met algemeen filmcoach Klaas van Eijkeren langs bij de filmlocaties. In de films moeten de thema's – openingszin ‘Ik ben er klaar mee’ en een mobiele beltoon- verwerkt zijn dat de teams aan het begin van het ONE WEEK FILM project van de organisatie krijgen. De filmlocaties zijn verspreid over Nederland, deze kiezen de teams zelf.

De films gemaakt tijdens deze 5e ONE WEEK editie gaan op 8 september in première in de Verkadefabriek tijdens het NIEUWE FILMERS FILM FESTIVAL 2017. Kaarten 7,50 - verkrijgbaar via www.verkadefabriek.nl/programma/nieuwe-filmers/nieuwe-fil...

PROGRAMMA ONE WEEK FILM PROJECT
* Maandag 13/8, Verkadefabriek Den Bosch, ontvangst teams en bekendmaking van het OWF thema's – openingszin ‘Ik ben er klaar mee’ en een mobiele beltoon- die in de films verwerkt moet worden. De teams krijgen een werkplek in de Verkadefabriek aangewezen en beginnen meteen aan hun filmscript te schrijven. Algemeen coach Klaas van Eijkeren en scriptcoach Joeri Pruys bezoeken de teams voor tips en tricks. In de middag volgden de speeddates met de 4 filmprofessionals Joeri Pruys [script], Frans van Lokven [camera en geluid], Colinda Bongers [spelregie] en Klaas van Eijkeren [regie].
* Dinsdag en woensdag Het Nieuwe Filmers team ging met algemeen filmcoach Klaas van Eijkeren langs bij de filmlocaties Almere- Haven, E’hoven, Schaijk, Helmond en La Roche en Ardenne.
* Op vrijdag 17/8, Verkadefabriek, om 17:00u moeten de films ingeleverd zijn om kans te maken op het winnen van de NF film award Het Paradepaardje.

Op 8 september 2017, tijdens het NIEUWE FILMERS FESTIVAL in Verkadefabriek Den Bosch, gaan alle films in première en wordt de film award uitgereikt.
NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS 2018

NF team Marjoes Corsten en Marcus Peters [SOLOS], Lieke Dols [social media], Marleen Serné en Lotte Gielens [gastvrouw en social media], Jane Bakarbessy [Dj], Ilona van Heeckeren [Verkadefabriek], Ijen Tervoort [Film]. Foto’s SOLOS NIEUWE FILMERS
De Verkadefabriek in Den Bosch is partner van het Nieuwe Filmers filmfestival.
Foto's SOLOS NIEUWE FILMERS
77 photos · 57 views