2019 NIEUWE FILMERS FESTIVAL
7 sept 2019 NIEUWE FILMERS FESTIVAL – Verkadefabriek Den Bosch – SOLOS NIEUWE FILMERS PRODUCTIE

Feestelijke première avond van de negen korte films gemaakt tijdens het One Week Film Project 2019 met met de filmmakers. Na het voorlezen van het juryrapport volgde de spetterende prijsuitreiking van de film award Het Paradepaardje 2019 mét de geldprijs t.w.v. 2750,- door de vakjury aan de winnende regisseur en team! Het prijzengeld bestaat uit de Hermes Kunst Cultuurfondsprijs t.w.v. 500 euro, de BudgetCamera waardecoupon t.w.v. 750 euro én 1500,- vanuit SOLOS Nieuwe Filmers gefinancierd uit het budget van de Van den Udenhout- Chappin Cultuurprijs. Het prijzengeld moet binnen 1 jaar door de winnaar / het winnende team worden besteed aan de realisatie van een nieuwe film [fictie, docu,animatie]! Nieuwe
Filmers biedt hen in de opstart een filmproducent als coach.

De korte films zijn gemaakt tijdens het One Week Film Project 2019. Teams van een nieuwe generatie jonge filmmakers maakten in 5 dagen tijd ieder een nieuwe korte film in elk denkbaar genre!

WINNAAR FILMAWARD het PARADEPAARDJE 2019 ‘DIEP IN HET ROOD’ regie Mitchell van Vuren, team Filmmakers Collective

DE PUBLIEKSPRIJS ‘LEVENSLUCHT’ regie Joris Sluiter, team Super Media Bros

DE NEGEN CATEGORIEPRIJZEN
Best Editing Gijs Walstra – ‘DIEP IN HET ROOD’
Best Scenario Mitchell van Vuren – ‘DIEP IN HET ROOD’
Best Acting [V] Marcelle Arriëns – ‘DIEP IN HET ROOD’
Best Acting [M] duo Askr Caminada Teun Hermsen ‘SOFIES CONDO’
Best Sounddesign Dimitri Janssen Madse Krivokutya – ‘TOMMIE’
Best Music [score] Arthur Antoine Theunissen – ‘RUSHED’
Best Production Design Tim Tubée – ‘WEERSCHIJN’
Best Camera Jouke van Til – ‘WEERSCHIJN’
Best Direction regisseur Kiki Henger- ‘WEERSCHIJN’

De films de regisseurs de teams
•‘MIASMA’ – regie Indra van ’t Hooft – team Heads Up Productions, – ‘A questing party seeks shelter in a fortress when set upon by an ancient evil, but is it locked out or are they locked in?’
•‘WEERSCHIJN’ – regie Kiki Henger – team Zwart – ‘Door een dreiging buiten het huis, komt een jong meisje er ineens alleen voor te staan. Ondanks een strijd van eenzaamheid en onwetendheid vindt ze troost in een bijzondere metgezel’.
•‘BOEVEN’ – regie Daan Jesse Venmans – team Bruut Unlimited –‘Twee inbrekers met een mysterieus doel hebben een bizarre nacht die ze nooit zullen vergeten.’
•‘TOMMIE’ – regie Dimitri Janssen en Madse Krivokutya – team Kraftstoff – ‘Hier waak ik’
•‘DIEP IN HET ROOD’ – regie Mitchell van Vuren – team Filmmakers Collective – ‘Tijdens een nachtelijke rit wordt het doorzettingsvermogen van de overwerkte Nika getest wanneer zij verdwaalt in een surrealistische wereld‘.
•‘RUSHED’ – regie Bas van den Ing en Roy de Haan- team Polako – ‘In een eenzame wereld wordt een mysterieus figuurtje opgejaagd door dreigende schaduwen en onverklaarbare geluiden. Is er een uitweg?’
•’LEVENSLUCHT’ – regie Joris Sluiter – team Super Media Bros –‘Een zucht geeft lucht aan een hart vol smart’.
•‘PERSPECTIEF’ – regie Wouter Springer – team Filmers United – ‘Realiteit was niet eerder zo onwerkelijk’.
•‘SOFIES CONDO’ – regie Jelle Klokman – team The Time Flies – ‘Opgeruimd staat netjes’
Het publiek kiest de winnaar van de Publieksprijs. De jury overhandigde de winnende regisseur en het team een cheque t.w.v. 200 euro + 2 kaarten Industry Day Go Short.

NEWS De geldwaarde van de prijs werd zaterdagavond spontaan verhoogd met 500 euro door een spontane gift van Janneke Rijnders en Jos Claassen uit het publiek!! Wauw!

Extra prijzen voor alle deelnemende teams in het Natraject : – een One Hour Exclusive Date met filmdistributieprofessional Wouter Janssen van Some Shorts t.b.v. distributiemogelijkheden voor hun film. En een besloten ‘masterclass’ door de jury, n.a.v. het juryrapport, als extra exclusief coaching moment, met bespreking per film.

De film award Het Paradepaardje winnen betekent erkenning voor het talent van de jonge regisseur en de teamleden en een stimulans in hun ontwikkeling als filmmakers.

De jury
-Sytske van der Ster, veelzijdig actrice, bekend van vele films en televisieseries o.a.; The Blue Virgin, Botanica, Heer en Meester, Vrijland, Zuidas, Levenslied, de coassistent.
Net terug van de jurering voor NFF…
-Aaron Rookus, award winnende schrijver en regisseur
oa. Zuidas, Van God Los seizoen 4, Woensdagen, Een Goed Leven, I Wish I Could Share the Happiness Of Being Alone With Someone Else. Docent Audiovisuele Media op de HKU.
-Jan van den Brink, film programmeur van de Verkadefabriek Den Bosch

PARTNERS -Het NF Festival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de Verkadefabriek, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Travel Doctor, Hermes Kunst en Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Budgetcam Cameraverhuur, Gofilex en BAAK Den Bosch. NIEUWE FILMERS is onderdeel van SOLOS.

Fotografie Nieuwe Filmers / Jaap Joris Vens / Made By Jane
49 photos · 99 views