2018 NIEUWE FILMERS MASTERCLASSES #1 #2
NIEUWE FILMERS MASTERCLASS#1&2 in de Verkadefabriek Den Bosch

MASTERCLASS#1 SPELREGIE door acteur MIKE WEERTS!
10 enthousiaste deelnemers, een mix van jonge regisseurs en acteurs tot 30 jaar.
Zij gingen op zondag 17 juni mét elkaar onder de bezielende leiding van Mike Weerts actief aan de slag met 3 scenes die ze vooraf thuis hebben gerepeteerd. Een enerverende, uitgesproken en inspirerende Masterclass door Mike Weerts - veelzijdig acteur bekend bij het grote publiek door de films ‘De Bende van Oss’, ‘Borgman’, ‘Michiel de Ruyter’, ‘Moeder, ik wil bij de revue’. In zijn laatste film ‘Of ik gek ben’ (Frank Lammers, boek van Michiel Stroink] speelt Mike de hoofdrol.

Mike Weerts: ‘De essentie van acteren is nadenken, niet alleen over je eigen tekst, sterker nog, het is vooral belangrijk te snappen wat die andere acteur, je tegenspeler tegen jou zegt. Die wil namelijk iets van jou en daar reageer je op. Als acteur ben ik ook altijd op zoek naar een ‘klik’ met de regisseur. Ik wil tijdens een auditie en op de set voelen dat een regisseur weet wat ze van mij willen zien’.’ Citaten uit NF Filmcafé #2

MASTERCLASS #2 'Karakter & Scene' door scenarioschrijver Rudi Brekelmans. 7 juli 2018.

Met een kleine groep enthousiaste jonge scenarioschrijvers en filmmakers die zich in het scenarioschrijven willen bekwamen. De deelnemers gingen aan de hand van een Nederlandse film, zelf gekozen actuele nieuwsberichten en scenario’s van Rudi Brekelmans individueel aan de slag en kregen feedback op maat van Rudi Brekelmans- scenarioschrijver van o.a. de korte fictie film ‘To Catch A Fly’ [regie Sanne Kortooms] en de animatiefilm ‘Bullet Time’ [Director Frodo Kuipers].

De Masterclasses worden georganiseerd in de aanloop naar het One Week Filmproject ‘filmmaken in 1 week’ van 13 t/m 17 augustus. Zondag 17 juni in de Verkadefabriek.

Productie van SOLOS NIEUWE FILMERS - FOTO’S SOLOS NIEUWE FILMERS
10 photos · 23 views