2018 NIEUWE FILMERS MASTERCLASS #4 LATASTER FILMS
NIEUWE FILMERS Masterclass #4 - Filmzaal 2 Verkadefabriek Den Bosch.

'Van idee naar documentaire' door documentairemakers Peter en Petra Lataster.

Inhoud masterclass: De weg van het idee, naar research voor de documentaire die je wilt maken. Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de research je point of view behoudt en wanneer moet je die aanpassen? Hoe vertaal je je point of view in de vormtaal van je film.

Peter en Petra Lataster; ‘Wij zijn documentairemakers die zoeken naar beelden die passen bij een wereld die gecompliceerder en fascinerender is dan vaak op het eerste gezicht lijkt. De schoonheid van het alledaagse en de ontroering die we kunnen voelen wanneer we deelgenoot worden van echte emoties en gebeurtenissen proberen we in onze documentaires over te brengen.’

Nieuwe Filmers heeft de gerenommeerde documentairemakers Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster uitgenodigd om naar Den Bosch te komen voor een masterclass over documentaire maken. Een week na de landelijke première [22/11] van hun nieuwste film ‘Jij bent mijn vriend’.
Zij zijn bekend van de films “Niet zonder jou” (Gouden Kalf), “De kinderen van juf Kiet” (DDG Award, Gouden Kalf), Awake in a Bad Dream [IDFA Award voor Beste Nederlandse Documentaire].

Foto's NIEUWE FILMERS SOLOS
6 photos · 2 views