Intruders patanval
Hambal mozgó tornyai

Hambal, a hatalmas biomágus mozgó tornyaival majdnem letiporta
Szenderföldet. Ha a Nap Fia kevésbé lenne tökéletes, most ezek a barbárok uralnák a gyönyörű és gazdag országot.

Hambal nem biomágus, hanem egy katonai zseni. Népének fétisét a szenderföldiek egy adóbehajtásnak nevezett rabló-hadjárat során begyűjtötték. (Nem mintha nagy érték lett volna, hanem azért mert zsák alakja volt, és abba gyömöszölték a zabrált cuccost.) Hambal törzse mindent megtett a visszaszerzéséért sikertelenül. Végül elhatározták, hogy megkockáztatnak egy katonai akciót.
Hambal kifigyelte, hogy a szenderföldiek általában jól erődítik településeiket, de a vizet természetes védműnek tekintik, ezért ott nincs semmi műszaki zár. Az elf íjászok századait kiegészítette 9 patanvalokkal. Az elfeket facecsand páncélba öltöztette, fémből csak a sisakjuk és a 2 rövid kardjuk volt. A patanvalokat is facecsandbőrrel vértezte föl. Minden patanvalra egy hajcsár és egy kosár került. A kosárba beült 6 íjász, a kosár szélére másik 6. A patanvallal aztán keresztülgázoltak mindenen, és mivel úszni is tudtak, a víz nem volt többé akadály Hambal seregének. Le is rohanták a gaz szenderföldieket. Menet közben derült ki az összeállítás több más előnye: az íjászok fele a közelharc fázisában is tudott célzott lövést leadni, erdőben is tudtak lövöldözni, jobban belátták a terepet, a patanvalon maradtak további mentőt kaptak a magasság adta védelem miatt. A babonás szenderföldi katonák hosszú ideig rettegve harcoltak a váratlanul megjelenő ismeretlen szörnyek ellen.
Mandala segítségével 2 hónap alatt megtalálták a fétist. Gondolták, hogy fosztogatnak még egy kicsit, ha már itt vannak. De közben már kezdett összegyűlni a tartományi sereg, és valami járvány is kezdte a köztudottan kevéssé ellenálló elfeket ritkítani. Ezért Hambal hátraarcot vezényelt, és kissé módosított útvonalon visszafelé is fosztogatott egy kiadósat.
A fétist visszahelyezték a törzsfőnöki tanács elnökének padjára. (Ha nem tudnád, ez mindig az előző elnök bőréből készül, hogy figyelmeztesse a mulandóságra az új főnököt.) Ezután hosszas diplomáciai küzdelem kezdődött a szenderföldiekkel. A törzstanács hülyének tettette magát, viszont állandóan macskalevessel és krokodilsülttel kínálta a követeket. Végül megegyeztek abban, hogy Hambal nincs is, valószínűleg összetévesztették egy Hani Balu nevű martalóccal a Fekete Királyságokból. Az éhes papok ezt a kielégítő információt hallva elásták a csatabárdot, és gyorsan visszatértek a civilizált Szenderföldre.
23 photos · 25 views