new icn messageflickr-free-ic3d pan white
05/06/20 - Stichting Hondekop 766 - Hedel | by remcogloudemans99
Back to photostream

05/06/20 - Stichting Hondekop 766 - Hedel

Ter hoogte van de Hedelse brug wachtte ik op 5 juni de 766 van Stichting Hondekop op. Het was de hele dag al wisselvallig en ik hoopte stiekem op een zongaatje met een dreigende lucht op de achtergrond. Dat liep even anders.

 

Toen de verwachte doorkomsttijd (ongeveer 14:48) verstreken was, begon de spanning langzaam toe te nemen. Er was namelijk een regenbui op komst. "Het zal toch niet..." dacht ik nog. Het was helaas wel zo; de eerst forse druppels vielen. Ik besloot naar de auto te vluchten. Dit bleek geen overbodige luxe want binnen no time barstte de hemel open en viel er naast regen ook hagel uit de lucht. Precies op dat moment zag ik in mijn ooghoek de lampen van de overweg knipperen en verschenen er drie warmgele lampjes op de brug... Door de voorruit, met de ruitenwissers aan werden foto's gemaakt. Ik baalde verschrikkelijk. Op elke foto stond een stukje ruitenwisser...

 

Eenmaal thuis werden de foto's bekeken en bleek er één foto te zijn waarbij de ruitenwisser niet voor de trein zat! Na bijsnijden en een beetje spelen met het licht is dit het resultaat.

 

Druppels op de voorruit, duidelijk zichtbare striemende regen, een donkere lucht: De Hondekop in hondenweer.

414 views
7 faves
1 comment
Taken on June 5, 2020