#05 «Dues molars de mamut» d'Irene Solà
«Dues molars de mamut»
inauguració: 20 de setembre de 2019 a les 19 h
del 21 de setembre al 23 de novembre de 2019

Procés obert d'escriptura: dissabte 21, dimarts 24 i dimecres 25 de setembre de 2019

La proposta «Dues molars de mamut» d’Irene Solà és fruit de la col·laboració amb l’Associació Binari d’Olot, mitjançant la qual s’aposta per l’acompanyament en la producció d’un projecte específic que es desplegarà paral·lelament en format expositiu a Cultural Rizoma i com a intervenció en el marc de la Bianyal. En aquest sentit, el plantejament del seu projecte pren com a punt de partida la investigació sobre certs elements vinculats al context en el qual es desenvolupa la Bianyal per teixir un text que l’artista acabarà d’embastar treballant a l’oficina de Cultural Rizoma un cop ja s’hagi inaugurat la seva exposició en el mateix espai. Paral·lelament, la proposta es complementa amb unes peces audiovisuals de nova creació que exploren qüestions vinculades amb la intimitat, la condició narrativa i la representació.

Irene Solà (Malla, 1990)
És artista visual i escriptora. Llicenciada en Belles Arts per la UB i Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex, en els seus treballs investiga al voltant de la construcció narrativa, el llenguatge i la comunicació. Recentment ha estat guardonada amb el Premi Documenta per la novel·la «Els Dics» (2017) i amb el Premi Anagrama per «Canto jo i la muntanya balla» (2019). Els seus textos i obres s’han exposat i llegit al CCCB, a la WhitechapelGallery (Londres), al Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, a ACVIC, al Jerwood Arts Centre (Londres), a la Galeria JosédelaFuente (Santander), al Festival Internacional de Poesia de Sant Cugat, a la Festa de la Poesia de Sitges o el Festival Poesia i +, entre d’altres. Ha rebut reconeixements com les Ajudes a la Creació Literària del Departament de Cultura, la Beca d’Art Jove o la Beca Ciutat de Vic, i ha estat una de les artistes seleccionades dins del programa Barcelona Producció – La Capella 2017 amb el projecte «Notes on a novel (that I am not going to write), or the swimming pool, or the hair, the herb and the bread, or the tomato plant».

-----

«Dues molars de mamut»
inauguración: 20 de septiembre de 2019 a las 19 h
del 21 de septiembre al 23 de noviembre de 2019

Proceso abierto de escritura: sábado 21, martes 24 y miércoles 25 de septiembre de 2019

La propuesta «Dues molars de mamut» de Irene Solà es fruto de la colaboración con la Asociación Binari de Olot, mediante la cual se apuesta por el acompañamiento en la producción de un proyecto específico que se desplega paralelamente en formato expositivo a Cultural Rizoma y como intervención en el marco de la Bianyal. En este sentido, el planteamiento de su proyecto toma como punto de partida la investigación sobre ciertos elementos vinculados al contexto en el cual se desarrolla la Bianyal para tejer un texto que el artista acabará de hilvanar trabajando a la oficina de Cultural Rizoma una vez ya se haya inaugurado su exposición en el espacio. Paralelamente, la propuesta se complementa con unas piezas audiovisuales de nueva creación que exploran cuestiones vinculadas con la intimidad, la condición narrativa y la representación.

Irene Solà (Malla, 1990)
Es artista visual y escritora. Licenciada en Bellas artes por la UB y Máster en Literatura, Cine y Cultura Visual por la Universidad de Sussex, en sus trabajos investiga alrededor de la construcción narrativa, el lenguaje y la comunicación. Recientemente ha sido galardonada con el premio Documenta por la novela «Els dics» (2017) y con el premio Anagrama por «Canto yo y la montaña baila» (2019). Sus textos y obras se han expuesto y leído en el CCCB, en la WhitechapelGallery (Londres), en el Bòlit, Centro de Arte Contemporáneo de Girona, en ACVIC, en el Jerwood Artes Centro (Londres), en la Galería JosédelaFuente (Santander), en el Festival Internacional de Poesía de Sant Cugat, en la Fiesta de la Poesía de Sitges o el Festival Poesía y +, entre otros. Ha recibido reconocimientos como las Ayudas a la Creación Literaria del Departamento de Cultura de la Generalitat, la Beca de Arte Joven o la Beca Ciudad de Vic, y ha sido una de las artistas seleccionadas dentro del programa Barcelona Producción – La Capella 2017 con el proyecto «Notes on a novel (that I am not going to write), or the swimming pool, or the hair, the herb and the bread, or the tomato plant».
16 photos · 32 views