#03 «Tot el que fem, ho fem per carregar-nos-ho tot» de Jordi Mitjà
«Tot el que fem, ho fem per carregar-nos-ho tot»
Jordi Mitjà
Del 28 de març al 25 de maig de 2019

El projecte que Jordi Mitjà presenta a l’espai de Cultural Rizoma té el seu origen en el marc del programa En residència, coordinat per A Bao A Qu l’any 2015. Amb un grup d’alumnes de l’aula d’acollida de l’Institut Milà i Fontanals, van recuperar una sèrie de diapositives obsoletes que s’utilitzaven per impartir l’assignatura d’història de l’art per desenvolupar el projecte Paraules clau.

Per a l’exposició Tot el que fem, ho fem per carregar-nos-ho tot, l’artista ha transformat, reconstruït i reorganitzat aquestes diapositives conformant l’Anarxiu Diapo. A través d’aquest ens planteja una sèrie de qüestionaments i reflexions al voltant de la producció d’imatges, del seu consum i dels usos i les capacitats crítiques -o acrítiques- que tenen actualment.

Jordi Mitjà (Figueres,1970). Actualment viu i treballa a Lladó.
A través d’obres que tenen una gran varietat de formes: escultura, fotografia, escriptura, dibuix, instal·lació o performance, Jordi Mitjà ha establert un sistema de treball propi. La majoria de les seves propostes impliquen l’aparició d’objectes, situacions i sistemes específics relacionats amb l’espai on es desplega el treball. Cada nou projecte forma part d’aquest procés autònom que es basa en un mètode de treball dislèxic, d’evolució constant i erràtica. En els seus processos de treball, l’artista qüestiona i capgira els fonaments de la creació, els mecanismes de percepció i aprehensió de les obres i els contextos que trepitja. Jordi Mitjà indaga en llenguatges, sovint enigmàtics per ell mateix, s’apropia d’elements i genera situacions que convoquen l’espectador a una participació activa, oferint-li la possibilitat de continuar les narratives que proposa.
21 photos · 21 views