new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Pantheon | by Wim Boon (wimzilver)
Back to album

Pantheon

Techniek (bewerking): Verschillende foto's van het Pantheon gemaakt, deze benadering vond ik het leukst om te laten zien!

Wikipedia:Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 27 v.Chr. en werd gebouwd onder het consulaat van Marcus Agrippa. In 80 n. Chr. werd deze tempel tijdens de grote brand die Rome teisterde, verwoest. In 125 liet keizer Hadrianus het Pantheon geheel herbouwen. Na de val van het West-Romeinse Rijk bleef het Pantheon in bezit van de Byzantijnse keizers, hoewel zij geen werkelijke macht meer hadden in Rome. Keizer Phocas schonk de tempel in 609 aan Paus Bonifatius IV. Deze Paus maakte van het Pantheon een kerk, de Santa Maria ad Martyres. Om deze reden is het Pantheon nooit afgebroken, wat bij de meeste andere heidense tempels in Rome wel gedaan is.

 

Piazza della Rotonda is een van de meest bezochte pleinen in Rome. Dit plein ligt tegenover het Pantheon. Door de bekendheid van het Pantheon kennen maar weinig mensen de naam van het plein zelf. Het plein is niet vernoemd naar het Pantheon, maar toch staat het bekend als 'het plein van het Pantheon.' In het midden van het plein staat een fontein, de Pantheonfontein. Deze werd in opdracht van paus Gregorius XIII in 1575 ontworpen door Giacomo della Porta en uit marmer vervaardigd door Leonardo Sormani. In 1711 werd de fontein in opdracht van paus Clemens XI door Filippo Barignoni uitgebreid met een stenen bassin en in het centrum de obelisk van Ramses II rustend op een sokkel versierd met vier dolfijnen. In 1886 werden de originele marmeren figuren verwijderd en vervangen door kopieën door Luigi Amici. De originelen staan thans in het gemeentelijke Museo di Roma in het Palazzo Baschi aan de Piazza San Pantaleo in Rome. Piazza della Rotonda wordt gekarakteriseerd door de façades van omliggende 18e-eeuwse paleizen.

 

Complete Rome set(in opbouw): www.flickr.com/photos/16209124@N00/sets/72157627949559200/

Meer Italy

  

canon 7D + Tamron 28-70F2.8

1/50sec F2.8 iso1600

AV-stand

-1.3stop

uit de hand

 

© 2011 Wimzilver

Please do not use this image on websites, blogs or other media without my permission.

 

Please view LARGE!

3,090 views
21 faves
46 comments
Taken on October 19, 2011