new icn messageflickr-free-ic3d pan white
HLD 5315 @ Tunnel & brug | by AMSAC Ghent
Back to photostream

HLD 5315 @ Tunnel & brug

Als afwisseling ben ik druk bezig met bak 4. Dit is de bak die reeds lang een zekere afwerking geniet alleen vond ik persoonlijk die afwerking niet alles. Zodoende plaatste ik afgietsels van rotsen op de bestaande gipsen rotswand. Deze werden vastgekleefd met tec7 en nadien ingewerkt met gips. Wanneer het gips droog genoeg was kwam er een een laagje donkergrijze verf over.

Wanneer dit droog was kon er gedrybrushed worden met lichtgrijs zodat de rotsen mooi uitkomen.

 

Ondertussen werden erop deze rots plukken gras met de hand maar ook kleine stukken met een opgedreven vliegenmepper aangebracht. Vervolgens komen er nog vele stukjes struik bij zodanig dat het mooi vult.

Naast struikjes moeten er ook grove den-achtige dennen gemaakt worden om bovenop plaats te nemen.

 

Aan de rechterkant (kop van de bak) komt nog een kleine achtergrond om het gat richting schaduwstation af te dekken.

Hetzelfde moet ook aan de andere kopbak gebeuren, dit stuk mag gewoon met velcro vastgezet worden.

Het schilderen van de achtergronden gaat gestaag verder. Het is de eerste maal dat ik me er iets meer op focus en het begint wel te lukken. zeker wetende dat de groene vlakken weggestopt worden achter begroeiing op de bak zelf.

 

Het tweede wagentje type 1215A is net zoals het eerste van Roco, komt uit een setje van 2 wagentjes. Echter was 1 wagentje groen, dat kan natuurlijk niet met tijderk 4 beschrifting. Daarom werden er decals gemaakt met het nummer op in een roodbruine tint. Achteraf kwam het op het bruin gespoten wagentje iets te oranje over. Maar geen probleem, met wat weathering komt de nieuwe beschrifting en de reparatievlakken mooi over.

167 views
0 faves
0 comments
Taken on May 22, 2017