2018.09.06 - Médiakurzus Pachmann Péterrel
Elindult a médiakurzus Pachmann Péterrel

A 2018/2019-es tanév egyik legnagyobb és legjobban várt újdonságát a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziumban Pachmann Péter Kazinczy-díjas televíziós szerkesztő és műsorvezető jelenti. Az ismert médiaszemély akit nap, mint nap láthatunk a képernyők előtt most már iskolánk tagjait erősíti. A diákok megtanulhatják főként a riportkészítés, műsorvezetői és a videóvágás minden apróságát. Tizenhét lelkes tanuló vágott neki a kurzusnak, minél több tapasztalat és élmény megszerzése érdekében.
A tanulókat Borgulya Zoltán iskolánk igazgatója köszöntötte. Az első alkalommal még az ismerkedésé volt a főszerep, majd egy rövid híradós bejátszást beszéltünk meg a lehető legrészletesebb módon, figyelve minden pillanatot. Kezdve az audió és vizuális információk feldolgozásával, hogy egy riporter és szerkesztő milyen eszközöket használ arra, hogy a néző figyelmét folyamatosan lekösse.
Látható módon a diákok és Péter megtalálták a közös nevezőt, és remélhetőleg a következőkben is legalább ennyire hatékonyan és könnyen fogunk tudni majd egymással dolgozni. Az első házifeladatig sem telt el sok idő, hiszen a jelenlévők már meg is kapták. Tervezetet, forgatókönyvet kell írniuk, hogy hogyan is képzelik el a riportokat, és kikkel csinálnának szívesen.
Kolbert Zoltán Márió
Pannon Oktatási Központ Magángimnázium
10/a osztály
9 photos · 142 views