new icn messageflickr-free-ic3d pan white
leif de Leeuw Band | by Fotosbluesrockandmore
Back to album

leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw Band

De Leif de Leeuw band is een jam-band geformeerd rondom de naamgever en gitarist Leif de Leeuw. De jonge gitarist sleepte verschillende prijzen binnen waaronder twee keer de “Sena Young Talent Guitar Award” (2009/2013) en vier keer op rij “Beste Blues/Rock-Gitarist Benelux” door de lezers het magazine “De Gitarist”. Hetzelfde succes geldt voor de band. In 2014 wonnen zij de “Dutch Blues Challenge” en in 2015 werden ze uitgeroepen tot “Best band 2015” door de European Blues Awards. Ondanks deze blues-prijzen laat de band zich niet beperken door stijlen. In hun shows met uitgebreide jams komen genres zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock terug. Kenmerkend is dat ieder optreden uniek is, er is volop ruimte voor improvisatie. Een groot deel van de muziek ontstaat op het podium en is zelfs voor de muzikanten elke keer weer een verrassing.

 

In de beginperiode was de Leif de Leeuw band een vier-mans formatie. In de bezetting van twee gitaristen, een zanger, bassist en drummer bracht de band een EP en twee albums uit.

In 2018 begon de band steeds meer de behoefte te voelen in een uitgebreidere formatie te spelen. Vandaar dat ze regelmatig shows met de zogenaamde “Leif de Leeuw band XL” speelden. Met deze band namen ze hun derde album “Live in Concert” op.

Eind 2018 tourde de band met een extra drummer en toetsenist als Allman Brothers band rond. Dit was zo’n succes voor zowel het publiek als de bandleden dat de band besloot ook in hun eigen muziek niet terug te willen naar een vierkoppige band. In januari 2019 werd de uitbreiding gerealiseerd. De vaste formatie bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Sem Jansen (zang en gitaar), Boris Oud (bas) en Tim Koning (drums) werd aangevuld met Rick Linzel (toetsen en zang) en Joram Bemelmans (drums).

 

Momenteel werkt de band aan twee albums. In het najaar van 2019 zal een live-album van de Allman Brothers band show uitkomen. Daarnaast is de band aan het schrijven voor een studio album dat begin 2020 uit zal komen. Met dit album zal de band gaan touren in binnen en buitenland. Ze zullen volop in Nederland te bezoeken zijn maar ze zullen ook terugkeren naar Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, België, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Ook zal de band voor de tweede keer het continent verlaten, waar ze eerder de kans kregen in Amerika te touren zullen ze dit jaar China bezoeken.

 

Leif de Leeuw

Leif de Leeuw (17-02-1995)

 

Sem Jansen

Sem Jansen (18-03-1992) maakt sinds 2011 deel uit van de Leif de Leeuw band

 

Tim Koning

 

Boris Oud

Boris Oud (24-03-1986

 

Joram Bemelmans

Joram Bemelmans (10-01-1995)

 

Rick Linzel

Rick Linzel (24-03-1997

165 views
0 faves
0 comments
Taken on August 17, 2019