new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Susan Santos | by Fotosbluesrockandmore
Back to photostream

Susan Santos

Een grote passie voor de muziek bracht Susan Santos ertoe om op een autodidactische manier te leren gitaar spelen en zingen. Stap voor stap creëerde de linkse gitarist en zangeres haar eigen liedjes en haar specifieke stijl om de muziek te begrijpen.

 

Na verschillende bands verhuisde ze in 2009 naar Madrid en vormde een band met haar eigen naam. Dit is haar krachtigere project, een powertrio dat blues en rock en amerikaanse roots combineert.

 

Ze heeft intense jaren van optreden in beroemde clubs en op tal van festivals in Europa, de VS en Mexico gehad.

 

Ze nam 5 cd's op "Take me home", (Grasa Records, 2010), "Shuffle Woman" (Peer Music, 2012) en "Electric Love" (Paella Records, 2014), "Skin & Bones" (Paella Records, 2016) & "NO U TURN" (TWH Records, januari 2019)

 

"NO U TURN" is haar vijfde album en werd gemixt in Los Angeles, Californië en gemastered in Aftermaster Studios (Los Angeles) door Peter Doell (werkte voor Glenn Frey, Steve Miller, Willie Nelson, Tom Petty ...). Dit album Will was vrijgegeven 11 januari 2019.

 

De uitstekende stem en aantrekkelijke gitaarstijl van Susan, samen met haar sterke aanwezigheid op het podium, is erg verfrissend in de hedendaagse bluescene. Bluesrock van XXI eeuw.

 

Susan won The Best Musician Performance 2018 in de European Blues Awards. In 2019 is ze genomineerd voor Texas Sounds Music Awards.

 

 

 

 

Susan Santos is een gitaarheld. Ze heeft karbonades over. Ze is een monster in de studio en overdrijft goed uitgevoerde gitaarlagen die live en onmiddellijk klinken. Santos is ook een getalenteerde songwriter die stevige, met haak beladen nummers maakt, maar er zijn geen echte Blues-branders. Er is nergens een traditioneel patroon van 12 staven. Echter, voor die puristen die op zoek zijn naar deze getalenteerde slinger om het old school te leggen, bekijk enkele YouTube-video's van Santos en band. Ze kan naar beneden gaan en een diepe Blues van 12 bar uithuilen alsof het niemand iets aangaat. Met dit haar 5e album is No U Turn een hoogtepunt voor een diepe soulvolle artiest in haar bloei.

 

(Blues Blast Magazine, VS)

 

 

 

 

 

"Ze heeft een ingetogen zelfvertrouwen dat naar de top borrelt, via snurkende gitaarlijnen in de kern van een nummergestuurd album, vol energieke arrangementen, sprankelende solo's die haar aanzienlijke vaardigheden verlichten"

 

"No U Turn" past allemaal naadloos in elkaar en vloeit zoals de beste albums altijd doen, omdat Susan haar materiaal vormgeeft met het soort lust dat haar ertoe heeft gebracht de categorie 'Best Performer' te winnen bij de European Blues Awards.

 

(Get Ready to Rock, VK)

 

NO U Turn, nummer 5 in het meest afgespeelde album in februari 2019

228 views
0 faves
0 comments
Taken on August 17, 2019