ΚΓ΄ Παύλεια: «Σύγχρονα Μοναχικά Πρότυπα» Ζ ΄Μοναχική Σύναξη
Το Σάββατο 24 Ιουνίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των ΚΓ΄ Παυλείων διοργανώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας η Ζ΄ Μοναχική Σύναξη που φέτος είχε θέμα: «Σύγχρονα Μοναχικά Πρότυπα»

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβ.Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλος και ο Σεβ.Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ.Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Ακολούθησε η έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως, στην οποία συμμετείχαν Μοναχοί και Μοναχές από 40 Ιερές Μονές της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως.

Πρόεδρος της Συνάξεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος ο οποίος παρουσίασε τους εισηγητές: α) Αρχιμ. Του Οικουμενικού Θρόνου Χρυσόστομο Παπαδάκη,ο οποίος μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε αναστρεφόμενος μέ τίς οσιακές μορφές , β) Σεβ.Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλος ο οποίος κατέθεσε τή δική του μαρτυρία ἀπό τόν πνευματικό του σύνδεσμο μέ τόν Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, γ) Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενο Ιεράς Μ. Μονής Βατοπαιδίου ο οποίος μίλησε για τόν Γέροντα Ἰωσήφ τόν Ἡσυχαστή, δ) Γερόντισσα Θεολογία, Καθηγουμένη Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου, η οποία μίλησε για τη σημασία που έχει η ζωή και οι εμπειρίες των συγχρόνων οσίων Γερόντων για τον καθημερινό μας.


Οι εργασίες της Μοναχικής Συνάξεως ολοκληρώθηκαν με την ανάγνωση των πορισμάτων και την κήρυξη της λήξεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Τις εργασίες της Μοναχικής Συνάξεως παρακολούθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Λεμεσού κ.Αθανάσιος,Σισανίου κ.Παύλος,Νέας Κρήνης κ.Ιουστίνος, Τριπόλεως κ.Θεοφύλακτος, Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Συντονιστής της Συνάξεως ήταν ο Αρχιμ.Ιεραμίας Γεωργαλής.
160 photos · 3,841 views
1