Amstelveen Kwalificatie NJSK en PKC
Het SGA organiseerde voor de derde keer in Amstelveen een van de vier kwalificatietoernooien voor het NJSK. Gelijktijdig werden de regionale Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen C georganiseerd.

Dat regionale C-Kampioenschap was met winnaar Roger Labruyère maar ook met Oscar Klaren, Basa Manasvita en Mitia Shadrin sterk bezet. Dat bleek ook voor de andere groepen in Amstelveen te gelden.

In de groep A-algemeen gold Tim Grutter op basis van rating en zijn tweede plaats bij de NJSK in de B-groep in het voorgaande jaar als een van de favorieten. Hij wist zich niet te plaatsen daar Jord Ypma, Jop Emans en Dylan Achuthan allen een goed toernooi draaiden en Tim naast zijn nederlaag tegen Jord nog een verrassende nederlaag tegen een outsider leed.

De B-groep kende geen absolute toppers qua rating maar in de breedte een heel mooi gezelschap. Duncan Klaren startte overdonderend met 4 overwinningen tegen onder meer Leandro Slagboom en Sasa Albers. Toen de finish nabij was, stokte het even. Maar uiteindelijk met 5,5 punten uit 7 parten net zoals Wendy Huang en de grote verrassing Kobe Smeets een heel mooie plaatsing. Daar Wendy Huang al een statusplaats had en nummer 4 Sasa Albers zich al geplaatst had in Arnhem, ging het derde ticket naar David Sonneveld die ook zonder meer een mooi toernooi speelde.

Ook de meisjes C had een mooi en belangrijk ook breed gezelschap. Lyne Bruggink bleek de sterkste van allemaal maar kon met de sterke tegenstand niet de ideale score behalen. 6 uit 7 is natuurlijk wel heel mooi. Evi Maris, Katja Venema en Isafare Gergin werden met 5 uit 7 gedeeld tweede. Isafare liep op weerstandspunten de plaatsing mis.

Hopelijk geld voor haar net zoals voor anderen een mooie herplaatsingsmogelijkheid in Eindhoven vanaf 7 februari 2020 en anders in Delft vanaf 28 februari.
77 photos · 194 views