new icn messageflickr-free-ic3d pan white
5519 @ Senenne L128 | by BramTrains
Back to photostream

5519 @ Senenne L128

Reeds van half april werd het duidelijk dat elk massa-evenement niet zou doorgaan. Dat was een bijzonder spijtige zaak voor het TSP want hun jaarlijks dieselfestival zou zo in het water dreigen te vallen. Ik ving op dat er in de plaats van een fotosafari een dag van het patrimonium zou georganiseerd worden op 12 september (dit gaat door! o.v.) We zouden dus een maand langer geduld moeten oefenen.

 

Onverwachts kreeg ik een uitnodiging binnen. Ongelooflijk: op 14 ging de fotosafari (weliswaar in beperkte groep) toch door! De ster van de safari was zonder meer de 5519. Deze locomotief werd door de vrijwilligers van het TSP in haar frisse blauwe livrei uit 1996 herschilderd. Samen met de 5528, 5205, 5183, 7305 en 7402 mocht ze verscheide treinen doorheen de Bocqvallei rijden! De fotograaf kreeg een allegaartje aan samenstellingen te zien. Tegen de verwachting in was ook de zon van de partij! Zowat bij elke foto na 11u kwam de zon er even door!

 

Na de middag (wanneer er nota bene onweersbuien werden voorspeld) trok het bijna helemaal open! Zo zien we de 5519 poseren met een militaire trein te Senenne in een van de talrijke opklaringen. Het viaduct de Sovet bood dit keer het ideale uitzichtpunt.

 

Ik wil nogmaals mijn grote dank uitspreken aan het voltallige TSP-team, zowel voor als achter de schermen en aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om deze fotodag te kunnen laten doorgaan. Wat mij betreft was dit zonder twijfel een van de betere edities van de afgelopen jaren! Bij het zien van deze foto kan u nog eens nagenieten of gewoon genieten, indien u er niet bij kon zijn.

2,061 views
79 faves
6 comments
Taken on August 14, 2020