new icn messageflickr-free-ic3d pan white
1338 @ Vonêche L166 | by BramTrains
Back to photostream

1338 @ Vonêche L166

In het najaar houdt de CF3V haar jaarlijks stoomfestival. In september 2019 zou de 1605 een heen en terugrit voor haar rekening nemen, ook de stoomloc 29.013 was van de partij. Mijn interesse was gewekt, zeker met de voorspelde zonneschijn! Het was zo'n dikke 2 uur rijden tot ginderachter. Daarom moest ik reeds om 7u30 vertrekken aangezien de eerste rit omstreeks 10 uur zou doorkomen. Deze eerste rit werd verzorgd door de Picasso X3998. Daarna was het praktisch onmiddellijk de beurt aan de 1605. Na wat inhaalplaatjes te hebben gemaakt werd het tijd om een fotopunt voor de terugrit te gaan zoeken. Dat fotopunt konden jullie al eerder zien. Nu was het nog een uurtje wachten om de type 29.

 

Na doorkomst was het dan al 13h gepasseerd. Echter op de planning stond er niks meer dat mij interesseerde dus werd er gekeken voor een alternatief. Tot mijn verbazing ligt lijn 166 eigenlijk vlakbij! In vogelvlucht is Vonêche slechts 20km verwijderd van Treignes. Ik koos er dus voor om geen foto's meer te maken van de stoomlocjes met huif tegen rijrichting in maar daarentegen voor de zware cargo te gaan! Eerlijk gezegd, druk was het niet. Hoe dan ook was ik met 4 zonfoto's dik tevreden van mijn namiddagje Athus-Meuse.

 

Naast de vele treinen die Railtraxx naar Athus brengt rijdt Lineas ook nog veel conainershuttles richting het Zuiden van ons land. Zo kon ik er late namiddag, dan wel vroege vooravond eentje vastleggen in de bocht bij Vonêche. En Lineas had haar best gedaan want helemaal uit de Waaslandhaven hadden ze hun witste schaapje gekozen om deze conainertrein te rijden. Het scheelde maar weinig of ik had hem niet gehad want door een verslappende concentratie zag ik de de loc pas laat door de bocht komen. 3 seconden later stond ik boven op de ladder en was het klikken voor het beste. Ik was dan ook blij toen ik deze trein op foto had.

1,578 views
72 faves
1 comment
Taken on September 21, 2019