new icn messageflickr-free-ic3d pan white
6299 & 6256 @ Rebaix L90 | by BramTrains
Back to photostream

6299 & 6256 @ Rebaix L90

Op het einde van de paasvakantie 2019 kregen we nog enkele zonnige dagen voorgeschoteld. Daarom sprak ik met een collega fotograaf, Finn genaamd, af om de sproeitrein op lijn 132 te gaan fotograferen. We spraken af in het station van Luttre. Daar zou de sproeitrein die ochtend vertrekken. We besloten om eerst een kijkje te gaan nemen. De 5539 stond al mooi in het zonnetje, zodus werden er al enkele foto's gemaakt. De treinbestuurder zou pas later aankomen dus gingen we er al vandoor. Nog geen 100meter verder moest ik al rechtsomkeer maken daar we zagen dat de koplampen van de sproeitrein al brandden! Snel keerden we nog even terug om de 5539 met koplampen en al stationair draaiend vast te leggen. Nu was het wel echt tijd!

 

Niet veel later kwamen we aan op ons fotopunt. De auto moest geparkeerd worden en wij hadden nog een serieuze afdalen voor de boeg. Het fotopunt werd onmiddellijk goed bevonden waarop het wachten kon beginnen. Enkele boompjes werden met de grond gelijk gemaakt. Nu konden we genieten van het mooie Ardense en de liederen van de vogels. Na 2 stoptreintjes liet sproeitrein van zich horen. Een geslaagde foto later besloten we het nog even hogerop te gaan zoeken om de terugrit af te wachten maar deze stuurde haar kat. De rit was danig vertraagd dat we ervoor kozen om al richting de Vlaamse;-) kust te trekken.

 

Finn nam de zware ladder voor zijn rekening terwijl ik (uhm) alle ander zwaar gereedschap naar boven droeg. Eens boven waren we uitgeput maar blij verrast toen er een bericht binnenkwam dat er een zifttrein zou gaan rijden niet ver van waar we ons bevonden. 't Is te zeggen, op de terugweg... Even later arriveerden we dan in Houraing maar de gps was verkeerd ingesteld waardoor we nog naar een ander fotopunt moesten rijden. Ook hier sneuvelden er enkele takken. Het wachten kon beginnen.

 

Het duurde zo lang dat we genoodzaakt werden om toch nog op het laatste moment te verkassen!! Met een bang hartje liepen we door het veld zo hard we konden, stapten we in de auto en reden naar een ander punt! Onderweg werd er nog een oud vrouwtje opgeschrikt. Finn was namelijk de copiloot maar Google Maps hield geen rekening met wegenwerken...

Daarom stoof ik een doodlopend straatje in waarop ik op het einde in de kiezels een U-turn mocht maken... De dame trok zó'n ogen maar deed deze snel weer dicht wanneer ze de stofwolk in haar gezicht kreeg. "Faire demi tour" noemen ze dit dan! Ondertussen waren wij al 5 straten verder wanneer ze nog maar goed en wel besefte wat er zojuist gebeurd was... Uiteindelijk konden we nog bovenstaand plaatje maken in Rebaix!

2,541 views
71 faves
7 comments
Taken on April 18, 2019