PAPPAN av Florian Zeller
FOTO: Cata Portin

Det är vi som gör Pappan

PÅ SCENEN
ASKO SARKOLA (Pappan)
RIKO EKLUNDH
SOPHIA HEIKKILÄ
ANNA HULTIN
CECILIA PAUL
JOACHIM THIBBLIN


KONSTNÄRLIG LEDNING

Pappan är skriven av FLORIAN ZELLER
Regi MARCUS GROTH
Scenografi KEIJO VIITALA
Kostymdesign KAISA RAUTAKOSKI

Pappan är en tragikomisk berättelse
om hur det är att tappa sitt minne

Han är en väldigt charmerande och punktlig äldre man som bor ensam i sin lägenhet. Men hans klocka försvinner hela tiden och han kan inte hitta den. Därför har han två, en på armen och en i huvudet. Tidigare i livet var han dansare. Säger han. Men underligt nog påstår hans dotter att han har varit ingenjör. Var hon nu kan ha fått det ifrån.

Vilka de här människorna är som kommer och går i hans hem, vet han inte. Personer som han aldrig sett förut påstår sig vara hans barn. Och varför vill de hjälpa honom hela tiden? Han klarar ju sig alldeles utmärkt på egen hand.

Pappan ger oss nya perspektiv på vår tillvaro, oss själva
och våra anhöriga.

Florian Zeller har skrivit en varm och insiktsfull berättelse om hur det är att tappa minnet. Det blir ett efterlängtat återseende när en av våra mest folkkära skådespelare Asko Sarkola intar scenen. Senast han stod på Svenska Teaterns scen var 1966 då han gick Svenska Teaterskolan* . Den kritikerrosade enaktaren regisseras av Marcus Groth.

PREMIÄR PÅ AMOS-SCENEN 2.2.2019

Tekstitys suomeksi mobiilisovelluksella

Längd: 1 akt, ca 1 h 15 min
Spelperiod: 2.2-27.4

Föreställningen textas till svenska och finska

* Skådespelarutbildningen i Finland påbörjades i Finland 1908 då Svenska Teaterns elevskola grundades (från 1965-1979 hette skolan Svenska Teaterskolan). Efter det blev utbildningen en del av Teaterhögskolan.
23 photos · 181 views