new icn messageflickr-free-ic3d pan white
DB Cargo 6416, Barrahûs | by Björn Nielsen
Back to photostream

DB Cargo 6416, Barrahûs

Van 6 mei t/m 3 juni 2020 werden tussen Groningen en Haren flink wat werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. Hierdoor kon DB Cargo de bedieningen van Delfzijl en Roodeschool niet vanuit goederenstation Onnen doen maar werden deze vanuit Groningen uitgevoerd.

 

Op 19 mei 2020 was alleen Delfzijl 's ochtends bediend. De machinist wilde graag vroeg thuis zijn en dus werd in overleg met ProRail de afvoertrein 61300 úren vervroegd. Hierdoor werd het mogelijk de trein op locaties vast te leggen waar de zon anders al fout had gestaan.

 

Na de klik bij Camminghaburen kon vlot via de ringweg van Leeuwarden de stad uitgereden worden. Omdat DB Cargo in Leeuwarden eerst NSR voor moest laten was er een tweede mogelijkheid om de trein vast te leggen. Slechts enkele minuten na aankomst kon de 6416 voor de tweede keer worden vastgelegd, ditmaal bij buurtschap Barrahûs.

 

Een dag later reed de trein nogmaals op dezelfde vroege tijd maar toen gooiden overal rond Leeuwarden wolken roet in het eten waardoor uiteindelijk de 19e mei de enige kans bleek dat dit met zon in zowel Camminghaburen als Barrahûs kon worden vastgelegd.

1,647 views
55 faves
1 comment
Taken on May 19, 2020