new icn messageflickr-free-ic3d pan white
DB Cargo 6454, Visvliet | by Björn Nielsen
Back to photostream

DB Cargo 6454, Visvliet

In het bij Delfzijl gelegen Farmsum worden onregelmatig Oostenrijkse Mobiler containers beladen met pellets. Op de laad/losplaats in Farmsum worden deze containers op containerdraagwagens type Sdggmrss geladen. De wagens gaan mee in het unitcargo-vervoer van cluster Onnen, dat verder bestaat uit ketelwagens voor Delamine, FMC in Delfzijl en aardgascondensaat in Roodeschool.

 

Op Hemelvaartsdag 2020, donderdag 21 mei, werd er een containerwagen met vier Mobiler containers opgehaald in Delfzijl. De overige bedrijven in Delfzijl hadden deze feestdag geen wagens en ook Roodeschool werd deze dag niet bediend. Zodoende was de afvoertrein naar de Kijfhoek vandaag zeer kort maar wel zeer bijzonder, want normaliter zitten deze containers niet direct achter de lok bij vertrek uit Onnen.

 

Vanwege werkzaamheden bij Groningen worden gedurende een viertal weken de wagens voor Delfzijl en Roodeschool via Leeuwarden gereden. Met wisselende vertrektijden zijn er daardoor wel verschillende fotopunten mogelijk om met zon om te zetten. Het vroege vertrek op donderdag 21 mei maakte het mogelijk de trein bij de molen van Visvliet vast te leggen. Hier rijden normaalgesproken alleen GTW-treinen van Arriva.

 

Twee van de vier containers bevatten behoorlijk wat graffiti. Dit is achteraf weggepoetst.

2,485 views
110 faves
17 comments
Taken on May 21, 2020