new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Arriva 256, Eefde | by Björn Nielsen
Back to photostream

Arriva 256, Eefde

De concessie Achterhoek-Rivierland is een multimodale concessie die Arriva uitvoert sinds 2010 en ontstond uit de gezamenlijke aanbesteding van de busconcessies Achterhoek en Rivierenland inclusief de treindiensten. Opvallend aan deze concessie is dat de concessiedelen Achterhoek en Rivierenland niet aan elkaar grenzen. Alleen de treindiensten komen in Arnhem samen, maar zijn niet op elkaar doorgekoppeld.

 

De treindiensten zijn per 9 december 2012 aan deze concessie toegevoegd, omdat deze een langere voorbereiding nodig had. Op donderdag 11 mei 2017 maakte de provincie Gelderland bekend dat de concessietermijn is opengebroken en verlengd tot 2025. Naast het busvervoer op het hoofdzakelijk uit plattelandsgebieden bestaande concessiegebied omvat het contract een viertal treindiensten: Tiel-Arnhem, Arnhem-Winterswijk, Winterswijk-Zutphen en Zutphen-Apeldoorn.

 

Arriva voert de treindienst met dieseltreinstellen type GTW van het Zwitserse Stadler uit. Gedurende de coronadienstregeling wordt er tussen Zutphen en Winterswijk dagelijks de gehele dag 1x per uur gereden, op werkdagen is dit normaal een halfuursfrequentie. Op maandag 6 april 2020 is GTW 2/6-stel 10256 "Piet Oudolf" een kleine 10 minuten geleden vertrokken uit Zutphen als trein 30837 naar Winterswijk en passeert hier de fraaie lenteachtige omgeving nabij het dorp Eefde. Rechts is het Afleidingskanaal te zien, dat het riviertje de Berkel met het Twenthekanaal verbindt.

2,208 views
59 faves
4 comments
Taken on April 6, 2020