new icn messageflickr-free-ic3d pan white
HSL Logistik 186 382, Olst/Den Nul | by Björn Nielsen
Back to photostream

HSL Logistik 186 382, Olst/Den Nul

Gemiddeld 1 á 2 keer per maand rijdt HSL Logistik een graantrein vanuit Pirna naar Coevorden. Deze trein kent een diversiteit aan mogelijke herkomsten, vaak in Tsjechië of Slowakije. Ze worden in Coevorden op de Euroterminal bij de firma Graaco gelost. In het nabije verleden reed deze trein via de eigen spoorlijn van de Bentheimer Eisenbahn (via Nordhorn). Tegenwoordig rijdt HSL Logistik de trein met een kleine omweg zelf via Deventer en Zwolle.

 

Op 6 april 2020 stond er weer een beladen trein naar Coevorden op het programma. Ditmaal betrof het een uit oudere graanwagens bestaande trein beladen met maïs uit Roemenië. In tegenstelling tot 23 maart waren er nu geen problemen met de wagens en mocht de trein al vroeg in de ochtend doorrijden bij de Duits/Nederlandse grens.

 

Het baanvak Deventer-Zwolle kent planmatig geen goederenvervoer, dus je moet het hier hebben van dit soort extraatjes. In de zomertijd kun je 's ochtends in het open stuk tussen Olst en Wijhe bij het dorpje Den Nul nog wat plaatjes maken voor treinen richting Zwolle. Deze HSL trein reed daarvoor op het perfecte moment waardoor ik besloot dit deel van de IJssellijn eens te bezoeken.

 

Na een korte stop in Deventer om de IC naar Zwolle voor te laten, kon de rode 186 382 van HSL Logistik met de beladen maïstrein haar weg vervolgen richting 't Harde. Niet lang na doorkomst van de IC kon de trein bij Den Nul worden vastgelegd. Omdat er in Zwolle beperkte capaciteit is rijdt de trein door naar 't Harde, om van daaruit nogmaals via Zwolle naar Coevorden te rijden.

2,479 views
94 faves
8 comments
Taken on April 6, 2020