new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Strukton 1824, Leeuwarden | by Björn Nielsen
Back to photostream

Strukton 1824, Leeuwarden

Staatslijn B is de volgens de Wet op de Aanleg van Staatsspoorwegen van 18 augustus 1860 door de Staat der Nederlanden aangelegde spoorweg tussen Harlingen, Leeuwarden, Groningen en Nieuweschans. De spoorlijn is geheel enkelsporig aangelegd maar is in de loop der jaren gedeeltelijk tweesporig uitgebouwd. Het deeltraject Groningen-Zuidbroek kreeg in 1913 spoorverdubbeling, een jaar later volgde Zuidbroek-Winschoten. In de Tweede Wereldoorlog werd laatstgenoemd traject weer enkelsporig teruggebouwd. Pas in 1998 werd Veenwouden-Grijpskerk verdubbeld.

 

Het was oorspronkelijk de bedoeling om het baanvak Groningen - Leeuwarden integraal te verdubbelen, maar daarvoor ontbraken de middelen. Nadat ProRail in 2012 heeft aangegeven dat dit niet noodzakelijk was voor het laten rijden van de geplande twee stoptreinen en twee sneltreinen per uur, werd een alternatief plan gepresenteerd waarvoor een kleiner aantal ingrepen nodig waren. De werkzaamheden begonnen met de bouw van de nieuwe spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn, die in 2017 gereed kwam. Daarna volgden meer werkzaamheden, waaronder langere perrons en de gedeeltelijke spoorverdubbeling tussen Zuidhorn en Vierverlaten.

 

In de nacht van 30 op 31 maart 2020 was Strukton met een Universal Tamper (UTM15), stopmachine (CSM) en een ploeg aan het werk tussen Vierverlaten en Zuidhorn. Na gedane arbeid reden de machines naar Leeuwarden. Aan het eind van de ochtend kwam Strukton met haar nieuwe paradepaardje, elok 1824, de UTM15 ophalen en bracht deze naar Roosendaal. Dieselloc 303007 ging mee voor het rangeerwerk in Leeuwarden. De opname toont de passage even buiten Leeuwarden ter hoogte van Wirdum.

2,182 views
64 faves
12 comments
Taken on March 31, 2020