new icn messageflickr-free-ic3d pan white
NSR 2942, Barrahûs | by Björn Nielsen
Back to photostream

NSR 2942, Barrahûs

Om problemen te voorkomen met gladheid in de herfst, zet NS Reizigers oudere sprinters van het type SGMm in tussen Groningen en Zwolle en tussen Leeuwarden en Meppel. Dit materieel heeft namelijk een Sandite-voorziening, die wordt gebruikt om gladheid te bestrijden.

 

Sinds het wijzigingsblad van NS Reizigers op maandag 2 september 2019 rijdt er dagelijks een SGMm in de 9000-serie tussen Leeuwarden en Meppel. Het SGMm materieel is momenteel het oudste treinmaterieel dat nog in dienst is bij NSR. Normaliter wordt hier alleen de nieuwste generatie Sprintertreinen ingezet, SNG.

 

Op werkdagen rijdt deze treindienst twee keer per uur tussen Leeuwarden en Meppel. Hiervoor zijn vier omlopen benodigd. In het weekend wordt daarentegen volgens een uurdienst gereden en worden de stations Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega maar 1x per uur per richting bediend.

 

Op zaterdag 21 september 2019 werd stel 2942 de hele dag ingezet tussen Leeuwarden en Meppel. In de middag kon het stel worden vastgelegd bij een zeer fraaie boom in herfstkleuren, even buiten Leeuwarden ter hoogte van het buurtschap Barrahûs.

1,992 views
61 faves
6 comments
Taken on September 21, 2019