new icn messageflickr-free-ic3d pan white
2017-10-02_06-23-16 | by HetFrietkot
Back to photostream

2017-10-02_06-23-16

Laat me eerst uitleggen wat een “keun” is : niet meer en niet minder dan een konijn. “Keun” is dus het westvlaams voor konijn. Ik moet er wel volledigheidshalve bij vermelden dat dit woord minder en minder gebruikt wordt. Vele dialectwoorden verdwijnen. In plaats van dialect spreekt men dan nederlands vlaams met een lokaal accent. Dit noemt men ook wel “verkavelingsvlaams“.

 

Als ik in de omgeving van het station actief ben gebeurt het wel eens dat reclame op bestelwagens, camions of gewoon op aanplakborden me opvalt. Zo ook deze met twee kinderen die hun konijn een bad geven. De zeepbellen zweven rond de kop van het arme dier. Hoe het product die ze aanprijzen heet weet ik niet, maar in ieder geval “een magische oplossing voor iedere vlek“. Dus beste lezers dezer blog : als je een proper keun wilt hebben moet je dit product gebruiken. Uw keun zal er wel bij varen.

 

Dat het woord “keun” nog een andere betekenis heeft kun je hier lezen. In het kader van dit logje is dit hier nu niet van toepassing.

 

Groetjes.

140 views
1 fave
0 comments
Taken on October 2, 2017