new icn messageflickr-free-ic3d pan white
knolselder | by HetFrietkot
Back to photostream

knolselder

Mijn auto stopt vlak voor de deur van het huis der Muizen. Ik stap uit en haal de pak bronwater uit de koffer. De voordeur staat op een kier. Ze zijn dus volk verwachtend. Grote Muis schrikt op als ik de deur van de living open. Ik zet het bronwater op de tafel in de keuken. Wiske de hond springt op haar twee achterste poten achter mij aan. Die wilt even bij me komen. Even wachten ! “Lusten jullie knolselder ? Ik heb er gratis gekregen maar wij beiden lusten het niet.” Ik knik. Greet koopt deze groente regelmatig. Dus zij zal weten wat er mee aan te vangen.

 

Terwijl ik me tegoed doe aan een blikje cola vertelt Grote Muis dat ze gisteren een bericht gekregen heeft van Exvan. Daar zou de kinderbescherming aan de deur geweest zijn na een anonieme tip over kinderverwaarlozing. Volgens Grote Muis uit het bericht kon afleiding verdenkt Exvan haar ervan die anonieme tipgever te zijn. Ook al was het nog maar 7 u in de morgen, dit kon haar niet beletten onmiddellijk naar Exvan te bellen. Deze laatste schrok van haar reactie. Zo had hij het eigenlijk niet bedoeld. “Als ik mijn bromfiets terug heb zal ik even tot daar rijden om eens onder vier ogen te kunnen praten” besluit Grote Muis. Dit muisje heeft duidelijk nog een staartje.

 

Buurman Frans is bezig in de tuin van de Muizen. Even sproeien. Ik stap via het terrasvenster naar buiten. Er staan een andere trampoline. De vorige is verkocht en deze hebben ze voor een spreekwoordelijke appel en ei kunnen kopen. Op de trampoline ligt een deken. Iets onder de deken beweegt. Het is kleine Muis die zich verstopt heeft. Ik nader de trampoline. Kleine Muis haar oogjes glinsteren. Er verschijnt een duivelse glimlach op haar gezicht. Ze houdt mij nauwlettend in het oog. Je weet maar nooit wat die ouwe van plan is.

 

Terwijl Grote Muis zich ledig houdt met haar buurman en diens echtgenote gooien Kleine Muis en ik met een bal naar elkaar. Tussendoor maakt het meisje enkele acrobatische salto’s op de trampoline. Buurmeisje is gisteren van de trampoline gevallen pardoes tegen de rieten omheining. Deze omheining heeft nu een ernstige deuk. Dit komt niet meer goed. Buurman Frans heeft gedaan met sproeien. “Binnen een half uur moet je nog even sproeien” laat hij Grote Muis weten vooraleer huiswaarts te keren. “Wanneer is dat dan ??” vraagt Grote Muis wanneer we terug in de living zijn. Ik kijk op mijn GSM om te zien hoe laat het is. “Zo rond half twaalf”. antwoord ik. Terwijl ik wat cola drink zet ik me terug op de bank. Naast mij ligt kleine Muis lang uitgestrekt in haar zwate T shirt en legging een broodje kaas te eten terwijl ze TV kijkt. Grote Muis wou me nog iets vertellen wat haar boos gemaakt heeft maar met de kleine er bij kan ze dit niet. De dame tover haar GSM te voorschijn en toont me een foto/ Ik herken haar ex en zoon Muis, de papa van Piepmuis. samen broederlijk poserend voor een selfie. “Ik vroeg hem of hij zijn vader geld gebedeld heeft, maar hij antwoordde dat hij niet durfde. Dit was voor mij de spreekwoordelijke druppel die de emmer laat overlopen. Aan mij vraagt hij constant geld en aan zijn vader durft hij niet. Dat neem ik niet. Van mij krijgt hij geen cent meer !” .Grote Muis haar ogen lijken kogels. Zo diep voelt ze zich vernederd door haar jongste zoon. Dan gaat de deur van de living open. Zus Muis en nichtje Muis stappen naar binnen. Trots toont Nichtje Muis mij haar nieuwste tattoo : een klavertje vier op haar pols.

 

Ik ga terug op de bank zitten naast Kleine Muis. Spontaan starten we een kussengevecht. Dan ga ik over tot kietelen. De kleine kronkelt in alle richtingen en gilt het uit.. Ik geef haar een zogenaamde trilmassage. “Vind je het leuk ?” vraag ik terwijl ik doorga. “Nee... JA JA JA ! kirt ze enthousiast. Grote Muis vraagt om op te houden. Straks is er met de kleine geen huis meer te houden. Ik besluit om verder te trekken. “Vergeet de knolselder niet”. “Het lijkt wel een schedel” grap ik. Grote Muis begeleid me naar de voordeur. Zoen en tot later.

 

Groetjes.

 

:)

99 views
2 faves
0 comments
Taken on June 15, 2017