new icn messageflickr-free-ic3d pan white
2017-05-14_05-21-33 | by HetFrietkot
Back to photostream

2017-05-14_05-21-33

Jaren geleden kochten we voor Eva een Go cart. Dit vooral om haar motoriek wat aan te scherpen. Fietsrijden was te moeilijk voor haar, dus dachten we dat dit een hulp voor haar zou zijn.

 

We zijn jaren later en de Go cart staat in de garage onder stof bedolven. We hadden aan verkopen gedacht maar dat vond Eva geen optie. Ze kon er niet van scheiden. Onder stof totdat…….. Een jongen uit onze buurt de Go cart ziet staan en vraagt om er eens mee te mogen rijden. Het is de jongste van een uit Syrie afkomstig gezin dat vorig jaar in onze straat is komen wonen. Samen met zijn nichtjes maakt hij de buurt “onveilig” met de “grote fiets” zoals hij de Go cart noemt.

 

Dit jaar is er een pools gezin in de straat komen wonen. De dochters van dat gezin trekken regelmatig op met die uit het syriesch gezin. Nu gebeurt het dat ook die meisjes komen vragen om met de “fiets” te mogen rijden. Dan rijden ze om beurten met onze Go card.

 

Die oude Go card heeft dus de kinderen uit twee verschillende milieus samengebracht. Jammer dat dit bij volwassenen minder vlot lukt als je een beetje de media volgt. In ieder geval is hier alles vredig.

 

Groetjes.

    

129 views
1 fave
0 comments
Taken on May 14, 2017