new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Traffic feat steve winwood | by HetFrietkot
Back to photostream

Traffic feat steve winwood

Vooraleer zijn eigen groep op te richten was Steve Winwood succesvol bij de Spencer Davis Group met hits als "Keep on running" en "Gimme some loving".

 

Nadat Steve Winwood (zanger, toetsenist en gitarist) op achttienjarige leeftijd de Spencer Davis Group had verlaten, richtte hij met drummer/zanger Jim Capaldi, zanger/gitarist/bassist Dave Mason en fluitist en saxofonist Chris Wood Traffic op.

 

In 1967 kwam de eerste single uit, "Paper Sun", die onder andere in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland een hit werd en het ook in de Verenigde Staten aardig deed. De tweede single, "A Hole in My Shoe", werd evengoed een hit. De derde hit, "Here We Go Round the Mulberry Bush", volgde vrij snel dat jaar, en in december '67 kwam in het Verenigd Koninkrijk het eerste album uit, Mr. Fantasy.

 

Eind 1968 besluit Steve Winwood samen met Eric Clapton een nieuwe groep op te richten genaamd Blind Faith zodat er een einde komt aan Traffic. Blind Faith blijkt een zeer kort leven zodat na de split Winwood Traffic terug opricht. De band blijft in diverse bezettingen bestaan tot 1975. Dan start Winwood een succesvolle solocarrière met hits als "while you see a chance".

 

 

152 views
1 fave
0 comments
Taken on April 9, 2017