Lopen doet Hopen 2016
Zondag 17 april 2016 werd voor de 4e keer de Lopen doet Hopen estafette marathon en wandeltocht georganiseerd. ’s Morgens vanaf 9:00 uur vertrokken ruim 260 wandelaars vanaf De Drie Heeren in Pijnacker en de Happy Moose in Zoetermeer. Zij wandelden door het groene gebied tussen Pijnacker en Zoetermeer. Met name op de langste afstand waren veel wandelaars vertegenwoordigd die in training zijn voor de 100ste Vierdaagse van Nijmegen.

Naast de wandeltocht werd ook een estafette marathon georganiseerd. Om 11:00 uur vertrok het eerste estafette team. 23 teams hadden zich voor dit onderdeel aangemeld. Vooraf hadden zij aan moeten geven met welk gemiddelde zij de estafette zouden volbrengen. Onderweg werd dit bij vier tijdcontroles gecontroleerd. Zowel voor de wandelaars als voor de hardlopers was bij Grand Café De Drie Heeren in Pijnacker een rustpunt ingericht.

Na een mooie route van ruim 42 kilometer werd er bij de Road Runners Zoetermeer gefinisht. Het regelmatigheidsklassement werd gewonnen door de debutanten van team Caspel Clan. Dit team bestond volledig uit gezinsleden van de familie Caspel uit Zoetermeer.

De snelste tijd werd gelopen door het Roparunteam PiNo 172 uit Pijnacker-Nootdorp. Zij voltooiden de marathon in een tijd van 2:55:59. Samen met de andere deelnemende Roparun teams lijken zij klaar voor de Roparun. Zij lopen dan de estafette va 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam.

De opbrengst van Lopen doet Hopen bedraagt ruim € 3.400,-. Dankzij de medewerking van hoofdsponsor Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs wordt dit bedrag volledig gedoneerd aan Stichting Roparun . Roparun zet zich in om de kwaliteit van leven voor mensen met kanker te verbeteren.
670 photos · 1,150 views
1 3 4 5 6 7