new icn messageflickr-free-ic3d pan white
SNCF 186 193 Namêche | by TreinFoto België
Back to photostream

SNCF 186 193 Namêche

Op 18 december 2019 was ik al de hele dag in de weer om toch maar eens een foto te maken van de G2000 in zonlicht. Het was ons reeds het jaar ervoor gelukt om deze locomotief op foto te zetten, maar weersomstandigheden lieten toen te wensen over. Aangezien de G2000 nogal een zeldzaamheid geworden is in ons land, maakte ik op zonnige 18 december een poging. Al van ‘s morgens vroeg vertrok ik met de trein richting het Luikse. Het was trouwens onzeker of de trein wel zou uitrijden. Het is namelijk zo dat deze trein nogal eens durft geannuleerd te worden. Dan sta je daar schoon te wachten… Gelukkig reed hij op die ene woensdag tijdens de laatste maand van 2019 wel.

 

Kort voor de middag had ik dan mijn langverwachte foto kunnen maken in Engis. Mijn dag kon al niet meer stuk. Eigenlijk had ik al het plan om terug te keren naar huis, want ik zat namelijk aan de andere kant van België. Niet veel later na de doorkomst van de Railtraxx-trein, zag ik dat er nog een tof treintje onderweg was. Het zou een SNCF-trein uit Duinkerke richting Kinkempois zijn. Mijn gedachten gingen meteen uit naar de bekende en ellenlange coilstrein die bijna dagelijks tussen beide vestigingen van ArcelorMittal rijdt. Deze trein had ik immers al 2 jaar niet meer gezien. Daarop besliste ik om een omweg te maken via Namen en een tussenstop te maken in Namêche. Daar zou de zonnestand best oké moeten zijn op het doorkomstuur van de SNCF-trein.

 

Een uurtje en vele haltes later was ik dan in Marche-les-Dames toegekomen, niet wetend of het betreffende fotopunt nog te doen zou zijn. Na een wandeling van een klein halfuurtje bleek al snel dat het nog doenbaar zou zijn. Zo te zien moet er op een metalen trap geklauterd worden om dit fotopunt te bereiken. Bijgevolg deed ik maar een fluohesje aan, omdat ik vond dat ik toch nog vrij dicht van het spoor stond (ook al stond ik er op een veilige afstand). Het zou namelijk niet de eerste bestuurder zijn die schrikt om daar een persoon te zien staan.

 

Na nog twintig minuutjes te moeten wachten, kreeg ik een melding van bevriend fotograaf Wouter. Hij was namelijk ook op pad gegaan voor deze trein en de Happy Train. Onderweg maakte de trein toch nog wat vertraging waardoor ik enige tijd moest wachten. Van achter de bossen zag ik sluierwolken opkomen, waardoor mijn hoop op een zonfoto stilaan begon te zakken. Na nog wat geduld gehad te hebben, zag ik hem dan eindelijk de bocht inkomen. Gelukkig scheen de zon nog! Zo kon ik deze foto maken om de dag af te sluiten.

 

De 186 193 van SNCF-Fret met een relatief korte staaltrein 42885, en bij wonder met Shimmns’en, vanuit Dunkerque-Grande Synthe richting Kinkempois-Formation passeerde kort voor het licht uitging door Namêche, op weg richting het Luikse. Van waar de trein kwam en waar hij heen ging, is me tot dusver onbekend gebleven. Vermoedelijk gaat het hier wel om een trein voor ArcelorMittal.

 

woensdag 18 december 2019

© Noach Taillieu

 

[E42885]: Dunkerque-Grande Synthe → Kinkempois-Formation

 

Press Z to zoom and L to view in lightbox.

2,147 views
36 faves
4 comments
Taken on December 18, 2019