new icn messageflickr-free-ic3d pan white
DB-Cargo 6512 Île Monsin | by TreinFoto België
Back to photostream

DB-Cargo 6512 Île Monsin

Al ettelijke jaren verzorgt DB-Cargo Nederland (ondertussen DB-Cargo Belgium geworden) een steenkooltransport tussen de Gentse haven en het Duitse Bernburg voor klant Solvay. Deze zin kon men voor de jaarwisseling 2019-2020 nog helemaal goedkeuren. Echter stond er bij de inzet van een nieuw jaar en een nieuw decennium een grote verandering op de planning bij DB-Cargo. Na jaren van vertrekkende steenkooltreinen bij GCT (= Ghent Coal Terminal) zou deze trafiek verhuizen naar… Île de Monsin! Dit eilandje in de Maas te Luik stond voor 2008 gekend voor haar torpedotreinen met vloeibaar staal, dewelke meerdere malen per dag de bediening van Cockerill Sambre Chertal verzorgden. Deze speciale wagons voor het vervoer van vloeibaar staal staan heden ten dage te verkommeren onder de brug van de E25.

 

We konden onze ogen haast niet geloven toen we lazen dat er terug treinverkeer die kant op zou gaan. Na verder onderzoek bleek er nog wat activiteit met Lineas plaats te vinden. De verhuizende trein zou tevens ook niet tot bij de oude Cockerill-site gaan. De staat van de sporen is hier overduidelijk niet meer wat het ooit geweest is. Enfin, het was in ieder geval verheugd nieuws. Wij hebben namelijk nog nooit foto’s genomen op dat stukje België. De tijd van de torpedotreinen dateert nog van voor onze start in deze spoorweghobby. Île de Monsin was tot voor 6 januari nog volledig onbekend terrein voor ons. We gingen alvast even aan het zoeken op Google Maps in hoeverre dat eilandje nog te bereiken is. Er bleek nog wel wat industriële activiteit te zijn wat ons toeliet naar het eiland te rijden.

 

Bij wonder voorspelde men prachtig weer op 6 januari. Het zou wel een stukje lente in de wintermaanden worden! Al vonden we het toch een beetje gek om speciaal voor die trein naar ginder af te zakken. Monsin is zeer moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer, zo bleek. We moesten dus op zoek naar iets dat we konden combineren met de bediening van Monsin. Al snel kwamen we uit op de Montzenroute. Na wat overleggen hadden we een plan gesmeed voor die 6e januari. Nu konden we alleen nog hopen dat het weer zou blijven zoals men het voorspelde… Laat net dat vaak het moeilijkste te zijn in België. Soit, we zien wel!

 

Zo gezegd, zo gedaan. Rond 7u30 ging ik Finn oppikken in het station van Rhisnes, een beetje ten noorden van Namen. Via de E42 en E25 reden we door richting de Voerstreek en zouden we onze dag starten rondom Gemmenich. Dit deel van de dag viel alvast in het water toen we over het bekende brugje aldaar reden. Gemmenich blijkt tijdens de winter geen goeie optie te zijn qua zonnestand. De zon raakt immers niet hoog genoeg boven de bomen om gans het stuk spoorlijn van zonlicht te voorzien. Later hierover meer!

 

Nadat we in Gemmenich de lege Intersoc-trein gefotografeerd hadden, moesten we ons snel naar Monsin reppen. De bediening was wel voorzien tegen drieën, maar het bedrijf daar was reeds ver gevorderd met het beladen van de wagons. Netjes op tijd plaatste DB-Cargo de 24 lege Falns-wagens bij de laadkaai recht tegenover Terval S.A.. Terval is het bedrijf die het steenkool verstuurt naar Solvay. Gigantische bulldozers van Caterpillar die 15 ton per schep kunnen laden, hebben ervoor gezorgd dat de trein razendsnel geladen was en dus klaar voor vertrek was. Vrezend dat we te laat zouden zijn, reden we richting het eiland. Eens het eiland bereikt werd, bleken de wegen daar zodanig kapotgereden te zijn van de vrachtwagens dat je zeker wakker geschud bent bij moeheid achter het stuur.

 

Kort na twaalven waren we dan aangekomen en gelukkig waren we nog op tijd. De trein stond er nog! Vlug klapten we de ladder uit en namen we foto’s, want de laatste wagen was net geladen. Het zou dus zeker niet lang meer duren vooraleer richting Bressoux zou vertrokken worden. Ruim een halfuur na onze aankomst vertrok de trein dan richting Bressoux alwaar twee 6500’en tegen de avond de reis verder zouden zetten naar Sittard. Het was dus nog maar eens duidelijk dat er bij bedieningen geen zekerheid is wat betreft dienstregelingen.

 

Vanaf 6 januari gaat DB-Cargo om de twee weken op maandag een identieke trein laten bij Terval S.A.. Verschillende bulldozers rijden af en aan met steenkool vanuit een hangaar aan de andere kant van de straat. Een laadkaai naast het spoor maakt de bulldozers het mogelijk om de wagons in een minimum van tijd te laden. Na het laden van de trein vertrekt men richting de bundel van Bressoux. Tegen de avond wordt er verder gereden naar Venlo alwaar een elektrische locomotief de reis verder zet naar Bernburg. Voor geïnteresseerden onder ons: deze bediening gebeurt als volgt (zoals bij ons het geval was: onder voorbehoud!)

 

60408 R6 Bressoux 7:30 → Monsin 7:40

60407 R1 Monsin 15:00 → Bressoux 15:10

 

De trein komt doorgaans op vrijdag aan in Bressoux en wordt op zaterdag geplaatst bij Terval. De ophaling zou op maandagmiddag gebeuren.

 

Op 6 januari werd er echter beroep gedaan op een alternatieve dienstregeling. Infrabel diende nog wat zaken op te meten waardoor de trein in zijn geheel geplaatst moest worden. Gewoonlijk wordt de trein in twee delen geplaatst, al weten we niet in hoever ze zich daar aan houden. Het is een kwestie van geluk.

 

We zien op de foto de 6512 van DB-Cargo klaar staan voor vertrek richting de bundel van Bressoux. De razendsnelle belading zorgde ervoor dat de trein in een fractie van 4 uur behandeld werd, i.p.v. de voorziene 7 uur!

 

maandag 6 januari 2020

[Z60418]: Monsin → Bressoux

 

Press Z to zoom and L to view in light box.

3,196 views
67 faves
8 comments
Taken on January 6, 2020