Picketline Partij voor de Dieren Rotterdam: overkap de 's-Gravendijkwal, laat Rotterdam niet stikken!
Marianne Thieme: Marianne Thieme en Jeroen van der Lee: ’s-Gravendijkwal moet overkapt

14 maart 2014 vroeg Marianne Thieme Partijleider van de Partij voor de Dieren samen met Vereniging de B.O.O.G – de Bewoners en Ontwikkelingsorganisatie ‘Gravendijkwal – aandacht voor de ernstig vervuilde ’s-Gravendijkwal.

Marianne Thieme, hield samen met Jeroen van der Lee (lijsttrekker Partij voor de Dieren Rotterdam) en de bewoners tussen 17.00 en 18.00 uur een protestactie bij de verkeerslichten waar de ’s-Gravendijkwal de Mathenesserlaan kruist.

Iedere avond in de spits staan een groot aantal auto’s en vrachtauto’s in de file op de 's-Gravendijkwal. Hierdoor is de straat de op één na vuilste straat van Nederland. Zowel de uitstoot van stikstofdioxide als van fijnstof ligt ruim boven de toegestane Europese norm. De bewoners zijn hier zeer bezorgd over en vragen al langere tijd aandacht voor hun situatie bij de gemeente Rotterdam.

De Partij voor de Dieren pleit voor een overkapping van de ’s-Gravendijkwal en de Henegouwerlaan.
In 2010 nam de gemeenteraad een motie aan die oproept om de overkapping tot een prioriteit te maken van de gemeente, maar in 2011 heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten de weg niet te overkappen vanwege bezuinigingen.
Jeroen van der Lee, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Rotterdam, wijst op de verkeerde afwegingen bij de gemeenteraad: “De raad kiest wel voor de aanleg van de aansluiting A13/A16, kosten ruim 100 miljoen, maar heeft geen geld over voor een overkapping van de op één na vieste straat van Nederland. Schone longen voor Rotterdammers, dat kunnen de Gemeenteraad en het College toch onmogelijk te kostbaar vinden?

De politiek mag de bewoners van deze straten niet laten stikken!”
121 photos · 214 views
1