Overzichtskaarten van de vrije Koloniën in Nederland, enkele plattegronden van de gestichten in Veenhuizen, oude ansichtkaarten van Merksplas en foto’s van jongens in de inrichting bij de Ommerschans… Dit is slechts een greep uit de digitale beeldbank van de Koloniën van Weldadigheid.

 

De digitale beeldbank laat zien waarom de Koloniën van Weldadigheid zo bijzonder zijn. U wordt aan de hand van onder meer historisch beeldmateriaal meegenomen in de bijzondere tweehonderdjarige geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid. In de beeldbank kunt u meer dan 350 prenten, schilderijen, kaarten, tekeningen en foto’s van de zeven Koloniën bekijken. De afbeeldingen zijn per Kolonie over zeven albums verdeeld. In de andere albums worden de belangrijkste fasen in de geschiedenis van de Koloniën aan de hand van kenmerkende beelden naar voren gebracht. De afbeeldingen zijn allemaal voorzien van een zo uitvoerig mogelijke bronbeschrijving en trefwoorden.

 

Bent u op zoek naar een bepaalde afbeelding? Via een zoekbalk kunt u door gebruik te maken van trefwoorden zoeken op Kolonie of gebouw. Niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact op via info@kolonienvanweldadigheid.eu

Read more

Showcase

Testimonials

Have something nice to say about Koloniën van Weldadigheid? Write a testimonial