Profil

 

Siden 1983 har jeg udstillet i gallerier, på kunstudstillinger og kunstmesser, i banker og firmaer m.m.

Det er altid svært at beskrive, hvad man egentlig gør - og hvorfor man gør det, man gør, når man beskæftiger sig med kunst. Men det er måske mere vigtigt i dag end nogensinde at arbejde med kunsten i en verden, hvor det digitale breder sig overalt. Der må være en analog balance med det digitale, hvor nuancen og sjælen er blevet væk. Computeren er perfekt - men den mangler det uudsigelige, det sublime, der gør os ydmyge, som billedhuggeren Hein Heinesen skrev i kataloget til KE12. - Vi må dufte, føle, fornemme, høre, hvad der er på færde i den verden, vi lever i. Fagligheden er i kunsten tæt knyttet til sanserne, kroppen og erfaringen. Kunsten er et "erkendelsessystem", hvor vi betræder et sted, som vil fortælle om verden på en anden måde, end vi møder den i vores informationsmættede samfund. Kunstneren kan derfor give en overteknisk verden det tilskud af "poetisk nytteløshed", der mangler, som også dronningen var inde på i sin nytårstale (2018):. "...., jeg tror det er vigtigt med oplevelser, der taler til vores sanser, som nærer tanken og som gør vores verden større.... det er ikke så unyttigt endda."

Jeg beskæftiger mig med kunst - dens forhold og modsætning til tilværelsen, fordi det er en måde at undersøge forskellige af livets spørgsmål på. Det er en form for meditation, en handling, hvor jeg bliver bevidst om mine reaktioner i verden. Jeg prøver ikke at besvare spørgsmål, men jeg forsøger at stille dem - at undersøge dem. Beskueren kan så selv fordybe sig i værket og tilføre det sin egen erkendelse.

 

Motiver /Arbejdsmetode:

 

Motiverne til billederne ligger lige for, når man har værksted i Odsherred, her er så naturskønt, at motiverne står i kø. Havet er en evig inspirationskilde, hvor jeg trækker på indre billeder af naturen fra min opvækst på en ø i Vadehavet. Haven og blomsterne kan også være igangsættende. Portrættet interesserer mig ligeså. Lighed er ikke et mål i sig selv, men at finde ind til det særlige i en person og lade det komme til udtryk, det er udfordringen.

Collagen er en leg - dens karakteristiske dobbelthed af noget, der opstår - er spændende. Nye betydninger skabes af vraggods, fortællinger, fragmenter fra verden omkring os, og indgår i nye konkrete og poetiske sammenhænge. Jeg klipper i papir - men skærer ikke ud i pap.

 

Uddannelse:

 

Lærer fra N.Zahles Seminarium

Speciale i bl.a. billedkunst

Årskursus i formning på mellemtrinnet DPU

Årskursus i kunsthistorie på Kbh.'s Folkeuniversitet

Studier i visuel kommunikation og faglig formidling samt billedkunst på DPU

Undervist 20 år i billedkunst

Sommerkurser på Holbæk Kunsthøjskole

Elev af billedkunstner og kunstpædagog Allan Stabel 1996-2006

Studietur til Berlin, Toscana

Legat Nordisk Kulturfond

 

Censurerede udstillinger:

 

Portræt Nu, Frederiksborg Slot

Roskilde Åben, Roskilde

VK-udstillingen, Knapstrup Kulturfabrik

Hvidovre Kunstudstilling, Hvidovre

Odsherred Kunstdage i Pinsen

Galleri Bredgade 22, Kbh.K

Møntbørsen, Frederiksberg

Galleri Dencker &Schneider, Berlin

Berlin Soup, Berlin

Galleri Smidjan, Torshavn, Færøerne

Gallery Soup de Azul, Las Palmas, Gran Canaria

CPH Art Space 2019, Nordhavn, Kbh.

Anneberg Kulturpark, SNS Grønnegården, Nykøbing Sj.

CPH Art Space 2020, Nordhavn Kbh.

Gallery MR 137, Paris

 

Repræsenteret i følgende gallerier:

Galleri Art Expo, Hjørring

Artmoney Gallery, Vanløse

Artboost.com

Read more

Showcase

Testimonials

Have something nice to say about Inge-Lise Busacker? Write a testimonial