Akis Kev 6:54pm, 13 September 2011
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τον αγώνα του για μία δημιουργική διάδραση των τεχνών, ικανής να διευρύνει τα όρια της κάθε μίας ξεχωριστά, για δεύτερη χρονιά εφέτος, συμμετέχει σε ένα πολυμορφικό τριήμερο πανηγύρι για τη μουσική, γεμάτο μουσική και άλλες τέχνες όλων των μορφών και φυσικά φωτογραφία.

Μουσικοί που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη συνυπάρχουν σε έναν μεγάλο και πολυδαίδαλο χώρο, σε ένα όλο υποσχέσεις περιβάλλον, με άλλους καλλιτέχνες, άλλων τεχνών, για τη δημιουργία μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας, που προκαλεί τον προβληματισμό για τη συνύπαρξη του διαφορετικού, τόσο στους θεατές, όσο και στους συμμετέχοντες, όπως θα αντέγραφε κάποιος από τα αρχεία μας.

Στις διαφορετικές σκηνές του χώρου, τα παράλληλα μουσικά προγράμματα θα εναλλάσσονται με κάποια ελεύθερη χαοτική ακολουθία. Το κοινό μετακινείται από την μία στην άλλη μέσω των εικαστικών έργων που βρίσκονται ανηρτημένα στους συνδετήριους τοίχους και αίθουσες ή των διαδραστικών προβολών, των ενημερωτικών περιπτέρων και happenings. Διαφορετικές γλώσσες και συστήματα της τέχνης, χαλαρά και σε ατμόσφαιρα γιορτής, βρίσκονται στον ίδιο χώρο και διαλέγονται για τον κοινό τους αγώνα, ατομικά και συλλογικά, για την ίδια την τέχνη τους, αλλά και προς μία νέα μορφή αναγκαίας διακαλλιτεχνικής επικοινωνίας, ανταλλαγής προβληματισμών και δημιουργικού διαλόγου για τις μεταξύ τους σχέσεις, για την απαίτηση ουσιαστικής μεταφοράς εμπειριών από την μία στην άλλη, για τον δομικό ρόλο της τέχνης στη σημερινή σε κρίση κοινωνία, για την απόκλισή της από τα σύγχρονα ήθη και έθιμα και την εξάρτησή της από μία περιχαρακωμένη κάστα μυημένων, άρα και για τους συνδετήριους λώρους με τον άνθρωπο και το κοινό τους.

Το 2ο φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο "Κ.Ο.Θ. underground", διοργανώνουν ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και το ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση». Προσκεκλημένος φορέας η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ.Οι φόρμες της συμμετοχής μας σε αυτό το φεστιβάλ είναι δύο. Πρώτα με μία προβολή και παράλληλα με μία έκθεση φωτογραφίας.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ

1. Προβολή φωτογραφιών αποκλειστικά της Κρατικής Ορχήστρας, από τις διάφορες δράσεις της, με πορτρέτα μουσικών, οργάνων, συνόλου ή …. με φωτογραφίες των: Διονυσίας Γκέκα, Σταύρου Δαγτζίδη, Σταύρου Σταματίου, Θανάση Ράπτη, Έλενας Γανδά, Κοσμά Έμμογλου, Βασίλη Καρκατσέλη και Καίτης Παπαναούμ.


Η ΕΚΘΕΣΗ

1. Η έκθεση φωτογραφίας έχει για εφέτος ειδικό θέμα την μουσική γενικότερα. Καθώς το πρόγραμμα του τριήμερου, εκτός από τα κλασσικά, περιλαμβάνει μουσικά σχήματα από ρεμπέτικο, μέχρι τζαζ, φλαμέγκο, παραδοσιακή κ.α. (τι underground της κρατικής ορχήστρας θα ήτανε) παρέμεινε ανοικτό και το θέμα της έκθεσης και η φόρμα των έργων και η γραφή τους.
Παρουσιάζουν φωτογραφίες τους οι: Άκης Κεβρεκίδης, Κάλλη Μπέλου, Φώτης Τέλλογλου, Βασίλης Καρκατσέλης, Παπαφράγκου Χριστίνα, Δημήτρης Ζωγράφος, Άνια Πιταράκη, Ανδρέας Βενιανάκης, Ελίνα Μπαλτούνα, Θόδωρος Σινάνης, Δημήτρης Κορομηλάς, Νίκος Κοτζαμπασάκης και η Αλεξάνδρα Χριστοδουλίδη.

Την επιμέλεια όλου του εικαστικού έχει η Ζωή Χατζησταύρου, σύμβουλος τέχνης.


Σας περιμένουμε από Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία) και ώρες (Παρασκευή από 20:00, Σάββατο από 20:00, Κυριακή από 11:00) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες για το υπόλοιπο πρόγραμμα, τις εκθέσεις, τους φορείς διοργάνωσης, λοιπά τηλέφωνα, χορηγούς κτλ μπορείτε να βρείτε στο : website του block33

Groups Beta