mundane action [deleted] 4:38pm, 20 February 2009
Καλησπέρα !

Θέλω να προτείνω ως ιδέα προς συζήτηση να φτιαχτεί και ένα group (συμπληρωματικό "και μόνο" του Thessaloniki και φτιαγμένο μέσα από τα μέλη του Thessaloniki) με θεματολογία "οι λαοί του Αλέξανδρου".

Εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα να αναρτίζονται φωτογραφίες από όλες τις χώρες που είχε κατακτήσει ο Αλέξανδρος και φυσικά από όλη την Ελλάδα, για να έχουμε μια φωτογραφική θεματολογία και από άλλες χώρες όπως Ανατολική Βόρεια Αφρική και Ασία μέχρι τις Ινδίες.

Θα υπάρχουν έτσι φωτογραφίες από π.χ. Ελλάδα, Τυνησία, Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Μικρά Ασία, Καύκασο, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδίες, μέχρι και τον Ινδό ποταμό.

Μιά περιοχή με πλουσιότατη φωτογραφική θεματολογία. Μια θεματολογία που θα αναφέρεται σε γεωγραφικά θέματα (landscapes), ιστορικά (μνημεία) και πολιτισμικά (σύγχρονοι και παραδοσιακοί κάτοικοι των περιοχών).
Να σας θυμίσω ενδεικτικά τα Ελληνικά νησιά, τις απέραντες αχανείς ερήμους της Τυνησίας ή της Λιβύης, τα υπέροχα τοπεία του Νείλου και της Μεσοποταμίας, καθώς και τις τροπικές περιοχές των Ινδιών, που θα δώσουν έναν αξιοπρόσεχτο και πλουραλιστικό από κάθε άποψη μεσογειακό και ανατολίτικο φωτογραφικό καμβά.

Ο τίτλος βέβαια θα είναι σε ένα πλαίσιο καθαρά ιστορικού λογοπαίχνιου όπως το.. "οι λαοί του Αλέξανδρου" ή το.. "οι χώρες του Αλέξανδρου" ή άλλο παρόμοιο και σε καμία περίπτωση σε επίπεδο εθνικιστικό ή άλλο περίεργο.

Θα αποτελεί ένα ενωτικό και όχι διχαστικό group που θα στοχεύει στο πάντρεμα πολιτισμών και θρησκειών και στην εξισσορόπηση των αντιθέσεων όπως το είχε οραματιστεί και ο Αλέξανδρος και θα είναι μέλη του φωτογράφοι απ'όλο τον κόσμο που θα έχουν σχετικής θεματολογίας φωτογραφίες.

Θα μπορούν να ανοίγονται συζητήσεις με ανθρώπους από όλα αυτά τα μέρη (που σήμερα μάλιστα καταπονούνται βαρέως από άσχημες ιστορικές συγκηρίες), δημιουργώντας μία αξιόλογη πολιτιστικά και γεωγραφικά φωτογραφική παρέα. Μιλάω για κάτι το τελείως διεθνιστικό και όχι τοπικιστικό.

Θα μπορούσε ίσως να ξεκινήσει λοιπόν μία τέτοια συζήτηση για να εξεταστεί αν, πως και τι μπορεί να οργανωθεί σχετικά με αυτό ή κάτι παρόμοιο.

Όπως επίσης να εξεταστεί και ο πιθανός τελικός τίτλος ενός τέτοιου group ο οποίος μάλλον θα πρέπει να είναι στα αγγλικά για να αντιπροσωπεύει και τον διεθνή του χαρακτήρα.
Επίσης και όλα τα discussions και η εισαγωγή του admin θα πρέπει ίσως να είναι στα αγλλικά για να προσελκύσει ανθρώπους απ'όλο τον κόσμο που είτε ζει σε αυτά τα μέρη, είτε κάποτε τα επισκέφθηκε και έχει φωτογραφικό υλικό να εκθέσει, είτε απλά θέλει να μοιραστεί αυτή την σύγχρονη Αλεξάνδρεια φωτογραφική οικουμενικότητα μέσα στο flickr.

Όσο για το icon τι καλύτερο θα ήταν από το να ανοίξει ένας διαγωνισμός με σχετική θεματολογία και ο καλύτερος να δώσει την φωτογραφική του δημιουργία ως εικονίδιο σε αυτό το νέο group.

Ας ακούσουμε λοιπόν γνώμες και προτάσεις..
Makednos 9 years ago
Συμφωνώ απόλυτα Πάνο
homedecor-photos 9 years ago
Πανο πολυ καλη η σκεψη σου, θεωρω οτι ειναι λιγο ιδιαιτερο το θεμα και ισως να αποτελεσει ενα αυτονομο group ξεχωριστο του thessaloniki. Η Θεσσαλονικη ειναι ενα πολυ μικρο κομματι του θεματος που σκεφτεσαι. Επισης θα πρεπει να βρεθουν admins που θα τρεξουν το group ωστε να αναπτυχθει. Παντως θα ηταν ιδανικο να υπηρχε ενα τετοιο group, και μαλιστα με ελληνικη πρωτοβουλια, στην κοινοτητα του flickr.
mundane action [deleted] 9 years ago
homedecor-photos αν διάβασες όλη την πρότασή μου φυσικά και αναφέρομαι σε ένα εξολοκλήρου καινούργιο group φτιαγμένο όμως από παιδιά του Thessaloniki. Αν και δεν βλέπω συμμετοχή..

Εγώ θα το έστηνα από μόνος, μου αλλά θεωρώ πως είναι κάτι πιο μεγάλο από εμένα και ανήκει σε όλους. Αν τελικά δεν βρεθούν εθελοντές, ίσως το ξεκινήσω αλλά λέω " ίσως " γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο.
mundane action [deleted] 9 years ago
Υποψήφιες μέχρι στιγμές ονομασίες είναι οι:

1. " Οι χώρες του Αλέξανδρου "
2. " Οι Λαοί του Αλέξανδρου " και
3. " Οι κτήσεις του Αλέξανδρου "

Έχω ειδοποιήσει ήδη και το group Μακεδονία για το θέμα αυτό.
θα έλεγα ότι είναι ωραία ως ιδέα.....το 3ο όνομα νομίζω ότι του πάει περισσότερο, ΄Ξεκίνησε το Πάνο και θα συμβάλουμε όλοι!
mundane action [deleted] 9 years ago
Επίσης αν θέλει κάποιος να είναι admin ας το δηλώσει και ας κάνει και προτάσεις άλλες.

Για θέματα icon μπορούν να υποβληθούν εδώ και μετά να ακολουθήσει και διαγωνισμός για την επιλογή τους σε άλλο thread.
mundane action [deleted] 9 years ago
Για τώρα αδύνατο να το ξεκινήσω. Ίσως αργότερα.
admin
Zopidis Lefteris 9 years ago
Συμφωνώ με τον Iapetos.

Μπράβο Pano για την όμορφη σκέψη σου!!
Πιστεύω κ γω πως θα συμβάλουμε όλοι!!
Μέλη του γκρούπ μας αλλά και των υπολοίπων Ελληνικών γκρούπ!!
Φτάνει κάποιος να το ξεκινήσει.

Λ.
mundane action [deleted] Posted 9 years ago. Edited by mundane action (member) 9 years ago
Έτσι θα σωθούμε και από τον βομβαρδισμό των φωτό που είναι εκτός θέματος στο εδώ group Θεσσαλονίκη και όλη αυτή η θέληση για ανάδειξη τόπων εκτός της πόλης, θα διοχετευθεί προς αυτό το νέο group.

Μια χάρη μόνο αν μπορείτε να ποστάρετε κανένα icon ως υποψήφιο γιατί περνάω μια περίοδο καλιτεχνικής άπνοιας προσωπικά, χα, χα..
mundane action [deleted] 9 years ago
Τελικά το ετοίμασα στα γρήγορα το γκρουπάκι για να μην χάσουμε και το όνομα.
Βρίσκεται εδώ και σας περιμένω όλους !

www.flickr.com/groups/lands_of_alexander/
Groups Beta