new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Drag to set position!

Share

Join the group to start a discussion!

Group Description

Hoe zou een Nieuw Nederland er uit kunnen zien.

Laat je inspireren door de essays die vanaf 16 januari te vinden zijn op www.verkenningnieuwnederland.nl en laat zien hoe een Nieuw Nederland er uit kan zien. Kortom Verken Nieuw Nederland!

De toekomst is eigenlijk nog nooit een extrapolatie van het heden geweest. Morgen zal anders zijn dan gisteren, met andere wensen, andere uitdagingen en kansen. Terwijl we gewend zijn te denken in extrapolaties, zijn er in de samenleving altijd mensen die 'nieuwe dingen zien' of 'nieuwe dingen bedenken'. Zij ondernemen en gaan allianties aan, soms impulsief of omdat ze voelen dat het goed is. Soms omdat ze denken dat het roer voor hen 'nu om moet'. 'De geschiedenis kruipt niet, ze springt', zoals Taleb het verwoordt. De gedachte om ons te baseren op het veleden is zo sterk, dat dit de kracht in de kiem smoort om initiatieven te ontplooien die geen garantie kennen uit het verleden.

Nederland is mooi, sterk en rijk. Rijk aan mensen en rijk aan ideeën. Rijkdom is een voorrecht, maar wel iets dat je moet kunnen zien, waarderen en gebruiken. Want welke inventieve ideeën bevinden zich buiten het gebaande pad en zijn geestverruimend voor de discussies van vandaag? De uitdaging met Verkenning Nieuw Nederland, is de verkenning naar dat wat we niet meteen zien, dat wat niet direct opvalt, dat wat we pas zien als we heel goed kijken.

twitter gebruik #nieuwNL

Additional Info

  • This group will count toward the photo's limit (60 for Pro members, 30 for free members)
  • Accepted content types: Photos, Videos, Images, Art, Screenshots
  • Accepted safety levels: Safe
Groups Beta