new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Group Description

( Gratis thuis bezorgt) Foto's nabestellen: van de burendag ecfotograaf@outlook.com/ 13 x 10/ 18 x 15/ 20 x 15?>>€ 1.50/ € 2.00/ € 2.25/ opbrengst gaat naar goed doel.
eerst bestellen daarna bj aflevering/ophalen betalen.
gratis bezorgt of af te halen.

Nieuws berichten over de foto's onderaan

Laat uw mooiste foto's van de wijk, projecten,feesten, BBQ, Boomgaard, Tuin in de stad, Bedrijf, vereniging e.d zien. Communiceer via de mail,of plaats een reactie bij een foto?


www.flickr.com/groups/kostverloreninbeeld

Geschiedenis

Op de Kadasterkaart van 1821 is het begin van Kostverloren te zien. Het buurtschap bestaat dan uit enkele verspreide huizen, boerderij "De Donghorn" en de kalkbranderij van Sijtsma (in de bocht van het Reitdiep). Voor de rest bestaat het gebied voor-namelijk uit grasland. Kostverloren hoort in die jaren bij Hoogkerk.

verklaringen voor de naamgeving zijn 1) dat een kost-verloren een bouw- of water-werk (een vestingwerk) was dat veel geld kostte maar weinig opleverde
2) dat het een verdedigingswerk was vóór de linie. Als de vijand dat innam had hij dus nog niets bereikt en waren zijn kosten verloren.

In 1884 vindt de opening plaats van de spoorlijn Groningen-Delfzijl. Kostverloren krijgt ook een stopplaats, bij de kruising met de Friesestraatweg (vlakbij het industrie-terrein en de haven aan het Reitdiep). Rond 1900 worden enkele straten aangelegd en bebouwd, waaronder: de Abeenstraat, de Kerkstraat en Kerkdwar-straat (samen later Smalstraat genoemd), de Langestraat (nu Eerste Spoorstraat) en de Verbindingsstraat (nu Tweede Spoorstraat).

Maar op 1 januari 1912 is de Groningse overname een feit. Het buurtje krijgt de bijnaam West-end.

1939 t/m 1945 De Canadese helden komen in Groningen aan en in Zuid Groningen wordt nog een verschrikkelijke laatste slag bevochten.
Door woning nood in in de jaren 50 komt Het naoorlogse Kostverloren geldt in Groningen als een vroeg voorbeeld van
'modernistisch vormgegeven nieuwbouw'.
Tegenwoordig meer bekend als
'wederopbouwarchitectuur' of 'architectuur van de jaren vijftig'.
Woningbouwvereniging Gruno is de belangrijkste opdrachtgever van de
wederopbouw. Veel woningen komen van de tekentafel van architect K.G. Olsmeijer.
Omdat zo goedkoop mogelijk gebouwd moet worden, varieert de architect op een
beperkt aantal ontwerpen.

2004 is de ontwikkeling beter geworden en nu nog wordt er hard gewerkt naar een mooi Kostverloren.
Bron: hvkostverloren.nl

(Ned)Deze groep is voor bewoners van Groningen en de wijk Kostverloren.
Door projecten zoals Buurt in Bloei en mensen maken de stad, veranderd er veel in de wijk. Om de oude foto met de nieuwe te plaatsen zien we de voor uitgang. Maar ook gewoon leuke foto's van feesten, ontmoetingen en alles wat Kostverloren vooruit helpt plaats dit en deel het.. Auteursrechten zijn geldend en vind ik moeten strikt worden

(Eng)This group is for people from Groningen Kostverloren ", from the district. By projects such as Neighborhood in bloom and people make the city. Completed by initiatives of residents changed the district. By old quarter to post photos and new photos of the area we can see the differences in image. For now and in the future.
Olso on facebook,https://www.facebook.com/kostverloreninbeeld

Dit platform is voor Kostverloren en Door de bewoners en een ieder die de wijk een warm hart toedraagt.
Foto's mogen alleen met toestemming van de fotograaf van de foto worden gebruikt.

De Wijkbuurt krant voor Kostverloren en de Schilderswijk kan middels e-mail orginele exemplaren/ foto's ontvangen van ecfotograaf Bert. Zonder de teksten en logos op de foto's.
De wijkkrant en het volledige team waar Joop de vervaardiging van de feitelijke krant uitvoerd is ook op twitter : @SchilderswijkGR


De concrete opzet van diverse projecten door Lokaal Akkoord .2.0. ,loopt ten einde. Maar er wordt nog hard gelopen voor een eindprint door diverse projecten die voortvloeien uit het volgende!!!!

Gemeente en woningcorporaties hebben sinds 1998 samenwerkingsafspraken. De laatste samenwerkingsovereenkomst heet "Nieuw Lokaal Akkoord 2.0, Mensen Maken Stad!" en loopt van 2011-2014.
i.s.m. Nijestee, Buurt in Bloei,
Leifier, de Huismeesters, Steelande wonen,Patrimonium. Na 2014 gaan de bewoners gewoon door..... Meer informatie hierover : Op de gemeentelijke website , of mensenmakenstad.nl/ ,

De externe website is van en voor hobby fotografie die voor goede doelen zich inzetten en er mee samenwerken.
Volg ons en mij op:
twitter.com @ECFotograaf

everydaycompleetfotograaf.wordpress.com/2014/09/29/burend...[https://www.flickr.com/photos/everydaycf/14747842329/]

Ook op facebook : www.facebook.com/kostverloreninbeeld

Additional Info

  • This group will count toward the photo's limit (60 for Pro members, 30 for free members)
  • Accepted content types: Photos, Videos, Images, Art, Screenshots
  • Accepted safety levels: Safe
Groups Beta