illie72 PRO 2:16pm, 6 April 2010
37 leden...
5!!!! fotos bij de laatste opdracht....

Ik moet zeggen dat dit me eigenlijk erg tegenvalt. Waar is iedereen??? Lag het aan de opdracht? Zijn mensen eigenlijk nog wel geïnteresseerd? Wat verwachten we eigenlijk van deze groep? Dingen die ik me zo nu en dan eigenlijk wel een beetje afvraag...
Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel het niet vervelend, maar ik krijg een beetje de indruk dat steeds meer mensen afhaken. Waarom? Wat kunnen we doen om iedereen weer enthousiast te krijgen? Want meer deelnemers maakt het zeker leuker!
Meta Stoffels 8 years ago
De afgelopen tijd,een paar slechte maanden ,gehad .Weinig kans om op pad te gaan dus. Het is een beetje moeilijk op Flickr om zulke zaken te melden.
Maar als het even gaat ga ik zeker weer mee doen.,want ik vind het erg leuk,om speciaal aandacht te hebben voor 1 onderwerp. Groetjes Meta.
admin
P@ul Zawa Holland 8 years ago
De laatste paar onderwerpen spreken mij in het geheel NIET aan. ga daarvoor niet op pad. Ik zie er geen uitdaging in. Het zal met mijn stijl en smaak van fotograferen te maken hebben.

Ik ga voor pure foto's zonder deze bewerkt te hebben met PS. Sommige onderwerpen verlangen PS-werk, niet mijn ding.

Ik heb de admin overgenomen van Paul en Arjen. Ik deed het eerst samen maar om een of andere redenen hebben zij afgehaakt en mag ik het alleen gaan doen.

Als het zo door gaat, weinig actieve leden en brakke opdrachten, ga ik ook afhaken. Mijn camera zal niet stil blijven staan.
Theo Pronk 8 years ago
Poeh.
Ik moet zeggen dat de opdrachten van afgelopen tijd wel lastig waren voor de nog niet heel geoefende fotograaf. Ik ben stiekem ook wel van de No Post Production. Ik ben zelf vooral bezig met de technische fotografie. Dieptewerking e.d.

De opdrachten van afgelopen keren waren misschien wel buiten mijn kennen en kunnen, maar ik wil dit wel blijven doen omdat ik toch altijd wil blijven leren op verschillende disciplines.

Wat betreft opdracht van de maand. Daar zijn we toch allemaal bij??
illie72 PRO 8 years ago
@Meta: Vervelend om te horen dat het even niet zo lekker ging...Wel fijn om te lezen dat je nog steeds zin hebt om mee te doen! Dat komt vast snel weer!

@ Paul: Goede, voor iedereen leuke opdrachten vinden is denk ik wel het lastigste van alles. Het is moeilijk iets te vinden wat iedereen aanspreekt, sterker nog, volgens mij vinden we het met zijn allen al zo wie zo lastig om iets te bedenken.

Voor wat betreft het adminschap: ik hoop niet dat je afhaakt. Ik krijg wel het idee dat je er van baalt dat je het alleen moet "draaien". Of dit beeld klopt weet ik niet, maar als dit zo is dan moeten we daar met zijn allen misschien gewoon eens wat aan doen!

PS nodig voor de opdrachten?? Dat vind ik niet helemaal waar. Er buiten het tweeluik volgens mij niet een opdracht geweest waarbij PS noodzakelijk was. Bij alle andere opdrachten is het denk ik aan ieder voor zich op het op een eigen manier in te vullen. En ja, dank komt smaak voor een deel ook om de hoek kijken...Maar dit even terzijde...

@allemaal:ik vind dit nog steeds een leuke groep. Ik ben niet technisch onderlegd, probeer echt maar een beetje uit. En zeker in het begin heb ik hier toch heel wat bruikbare tips gekregen. Ik hoop ook dat de comments naar elkaar toe voor tips blijven zorgen.
illie72 PRO 8 years ago
@Theo: Ik herken het gevoel van "lastig voor nog niet erg geoefende fotograaf." Maar juist door te doen leer je toch bij?
Qua onderwerpen zou er misschien eens om-en-om gedacht moeten worden: een technisch onderwerp maand 1 en een "vrijer" onderwerp maand 2 enz...
Theo Pronk 8 years ago
Het blijft altijd lastig om een opdracht te verzinnen die voor iedereen leuk is. Dat zal ook altijd lastig blijven. Een afwisseling lijkt mij prima. Voor iedereen wat wils. Misschien is een Flickr-Meet een manier om wat meer de koppen bij mekaar te krijgen. Zoiets was al geopperd in december vorig jaar. Misschien wel iets voor dit jaar?

Ik wil zeker ook helpen als het gaat over admin werkzaamheden.

@Illie72
Zeker weten. Door te doen leer je bij. Daarom vind ik deze groep zo leuk. Andere groepen op Flickr zijn zo groot dat er geen ruimte is om ideeen te geven of opmerkingen te krijgen over hetgeen wat je maakt.
Kees Verwer 8 years ago
Waarom haken leden af?
Mogelijke antwoorden:
* Ze vinden het het niveau van de inzendingen te laag
* Ze vinden het niveau te hoog
* Ze vinden de onderwerpen ongeschikt.
* Ze vinden de comments onder de maat
* Ze vinden de comments ongepast.
* Fotografie blijkt eigenlijk toch niet hun ding.
* in actie komen voor een fotootje is toch net iets te veel gevraagd.
* Hun enthousiasme is zoals een eendagsvlieg.
Wie weet er nog meer ?
illie72 PRO 8 years ago
Weet je, ik heb het idee dat we soms allemaal wel eens wat enthousiaster mogen zijn als we dit echt leuk vinden... Een gekkigheidje tussendoor, eens niet alleen de maandopdracht en stemmen, maar ook gewoon eens om tips vragen, tips geven, wat meer leven in de brouwerij. Maar doordat we allemaal toch bijna alleen maar hier even een kijkje nemen op het moment dat we de mandopdracht willen weten, stemmen en de eigen foto plaatsen leeft het ook niet echt...Iemand een briljant idee?

Ik heb zelf zitten denken aan een "plussen en minnen" draadje. Hierin zou je een foto kunnen plaatsen, waar de persoon na jou dan een(of 2) pluspunt(en) en een (of 2) minpunt(en) van noemt, met een mogelijke tip. Vervolgens zet deze persoon een eigen foto neer, waarover iemand anders de plussen en minnen op een rijtje zet en weer een eigen foto plaatst....Zou dit wat kunnen zijn?

Iemand anders nog ideeen?
Dikkie de Bruin PRO Posted 8 years ago. Edited by Dikkie de Bruin (member) 8 years ago
Hallo foto vrienden/dinnen

Kritiek of tips krijgen vind ik fijn en leerzaam,wel vind ik het zelf erg moeilijk een foto te bekritiseren.
Het idee vind ik heel aardig en ga zeker meedoen.

Net als je draadje (Ilja) van mei 2009,waar je vraagt hoe de foto beter kan worden. vond ik ook leuk!!

Voor iedereen een fijn weekend!!!
illie72 PRO 8 years ago
Heb het anders aangepakt....Ben een groep gestart...Niet dat ik hier nu minder actief zal worden, want dit blijft een heel ander soort iets!
De groep heet Plussen en Minnen, simpelweg omdat je van de foto voor de jouwe een plus en een minpunt opnoemt. Neem rustig een kijkje, misschien is dit een leuke aanvulling!
tolka64 8 years ago
Waarom haken mensen af?
Moeilijk te zeggen.
Misschien is het handig als de pool wat toegankelijker wordt;
nu moet je eerst een motivatie schrijven geloof ik
voordat je mag deelnemen.
Kan dat niet gewijzigd worden.
Of een uitnodiging of award erbij die bij comments geplaatst kan worden? Een beetje extra reklame.
Verder vindt ik het nog steeds leuk; elke keer
weer een uitdaging om iets te verzinnen.
admin
P@ul Zawa Holland Posted 8 years ago. Edited by P@ul Zawa Holland (admin) 8 years ago
@ tolka64; Ik heb de aanvraagprocedure eraf gehaald, een ieder kan u zo erbij komen hopelijk met vol moed aan deze groep meedoen.

De uitnodiging staat al genoemd. Kijk onderaan de bladzijde:
www.flickr.com/groups/fotoopdrachtgroepholland-fogh/

Het ziet er dan uit als dit:

 Foto Opdracht Groep Holland
Deze foto is gecomment via de Foto Opdracht Groep Holland
René Mouton PRO 8 years ago
Sorry: ik ben een beetje een "mooi weer" fotograaf en ga niet snel voor een opdracht op pad. De opdracht moet passen in mijn leef- en werkpatroon. Zo heb ik de markt gemist simpelweg omdat ik op de dagen dat ik naar de markt kon, weerhouden werd door regen.

Ik fotografeer vooral veel op vakanties en bij familiebijeenkomsten. Dan speelt de FOGH-opdracht wel door mijn hoofd, evenals de terugkerende onderwerpen bij deze groep: www.flickr.com/groups/flickr_challenge_group/

Ik zal me wat gaan "vermannen" en meer letten op de opdracht, want het idee is en blijft leuk!
fluttering arithmetic [deleted] 8 years ago
Ook maar even wat van me laten horen :)

Ik denk dat Kees het wel gezegd heeft; daarbij is het voor mij net als voor Rene, en waarschijnlijk voor de meerderheid hier, een hobbymatige bezigheid die met pieken en dalen verloopt. Dit hangt inderdaad nauw samen met alle andere drukke bezigheden....gezin ... werk ....sport...etc...etc...etcetera!

De plussen en minnen is een goed idee....

Iedereen lekker blijven fotograferen!
ik sluit me aan bij rene en carp71; het moet maar net passen in je schema, en in voorjaar/zomer ga ik er sowieso meer uit.
Dit zal voor veel mensen met een gezin en drukke baan bekend klinken...

Dus; de goed tijden komen er weer aan!
admin
P@ul Zawa Holland 8 years ago
Ik heb Theo Pronk als admin gepromoveerd. Hij zal de tent hier mede draaiende gaan houden.
rampant door [deleted] 8 years ago
Hallo allemaal, ik geloof dat ik 3 maanden heb gewacht om lid te mogen worden van deze club, omdat dat van die maandopdrachten me erg aansprak.....................vind het leuk om uitgedaaagd te worden, en ineens vanochtend, krijg ik een berichtje dat ik ben"toegelaten"................hahahah............................Nou nee dank je!!!

Janwillem
illie72 PRO 8 years ago
Oef, drie maanden is idd lang. Wel jammer dat je het niet toch wilt proberen Janwillem...Wij (ik) zouden wat extra mensen zeker waarderen!

Theo, hardstikke tof dat je mee wilt draaien joh! Ik hoop dat je het met plezier wil en kan blijven doen!
Bart van der Borst 8 years ago
Wil even laten weten dat ik zeker niet ben afgehaakt hoor! Alleen een minder aansprekende opdracht en omdat ik mijn zwangere vrouw moet ondersteunen heb ik minder tijd om eropuit te trekken voor de opdracht en fotografie in het algemeen.
admin
P@ul Zawa Holland 8 years ago
Succes met de zwangerschap!
Groups Beta