admin
P@ul Zawa Holland 6:55am, 22 November 2008
Ik was op informatiejacht gegaan naar:
het evt gebruiken van tussenringen of toch een marcolens te gaan aanschaffen.

Een lokale handelaar adviseerde mij een marcolens te gaan gebruiken (Sigma 17 - 70mm). Deze lens is zo ook te gebruiken als standaardlens.

Heeft iemand ervaring met het gebruik van digitale tussenring(en) en/of de macrolans 17- 70 mm?
Tom - Studio T&L 10 years ago
Paul, ik heb met geen van beide ervaring, maar ik wil toch even reageren. Ik heb zelf sinds kort een 50mm Sigma macrolens voor op mijn D80 en ben hier zeer tevreden over! (Zie bijv. mijn chocolade muntjes foto)

Verder heb ik deze lens goedkoop via Marktplaats kunnen kopen. Ik wilde niet te veel geld uitgeven en dat is goed gelukt (80 Euro) Ik zou als ik jou was af en toe sites als Marktplaats even bekijken. Er staan vaak leuke aanbiedingen op!

Succes!!
right thummb 10 years ago
Ik heb zelf tussenringen. Ze werken goed. Het nadeel is dat je verlies hebt van lichtsterkte en dat de autofocus niet echt optimaal werkt (je kunt beter scherpstellen door je lens naar voren of naar achteren te bewegen).
Ik heb even gekeken naar de lens die je bedoelt en de minimale brandpuntafstand van 20 cm is goed, maar ik kan met de tussenringen veel kortere afstanden tot op1 a 2 cm hebben.
Een ander voordeel van tussneringenis dat ze meestal komen in sets, zodat je meerdere lenzen hebt als het ware.
Tussenringen blijft een goedkope oplossing (rond de 100 euro nieuw).
zippy need [deleted] 10 years ago
Ik heb een tussenring gekocht, deze was maar €40. Ben er best tevreden mee! Zoals right thummb al zegt: autofocus werkt niet echt optimaal. Meestal werk ik met een statief en dan inderdaad naar voren en naar achter te bewegen tot de foto er scherp uitziet. Bij mij komen er vaak goede foto's uit!
Groups Beta