Sticky 

Even voorstellen

sjoerd_reverda 9:20am, 5 June 2008
Hoi,

ik ben Sjoerd R., student Autotechniek uit Oostvoorne. Ik werk als taxichauffeur voor een bedrijf in de haven en bezoek schepen met bestellingen en dergelijke. Mijn stijl van fotografie richt zich vooral hierop, maar ik ben zeker niet onbekend met andere soorten. Ik heb het meeste wel gedaan onderhand. Na 2 jaar met een Fuji S5600 geschoten te hebben, ben ik February overgestapt op een spiegelreflex, de Pentax K100Dsuper. Hiernaast heb ik nog twee analoge Fujica AX-3's met 15 lenzen ofzo uit de jaren 80. Ik kan hier redelijk mee uit de voeten, maar blijf toch elke keer iets nieuws ontdekken. Ik heb ook een eigen website; www.reverda.nl

Groet,

Sjoerd
admin
Arjenfoto 10 years ago
Hey Sjoerd! Leuk initiatief!

Ik ben Arjen, VWO scholier uit Almere. Ik werk in een rozenkwekerij waar ik bijvoorbeeld rozen knip of deze ophang in de sorteermachine..
Ik heb nog niet een heel specifieke stijl met fotografie, maar er zijn natuurlijk wel een aantal dingen wat ik erg leuk vind, zoals bijvoorbeeld sportfotografie!
Ik heb op dit moment een Canon 400D met een 18-55, een 55-200 ( en komend: een 50mm ). Ook heb ik vandaag een reverse ring gekregen waardoor ik macro kan gaan uitvogelen!

Ik ben hier op flickr om zoveel mogelijk te leren, dit is de reden waarom Paul en ik deze groep hebben opgestart, het leren van elkaar!! Ik heb ook een website, www.arjenfoto.nl .


Nogmaals Sjoerd, erg leuk initiatief!!

Groeten,

Arjen ( Arjenfoto )
assorted store [deleted] 10 years ago
Ik ben Lucia, 38 jaar en werkzaam in de IT.
Sinds kort heb ik een Canon 400D met een Tamron 18-250 objectief. (meer budget had ik niet). Ik kan zeggen, heb er een nieuwe hobby bij ;)
Ik hoop veel plezier te hebben in deze groep en natuurlijk veel van jullie te leren!
Oh ja, ook ik heb een website ;) tovarr.eu

Groetjes,

Lucia aka digitalluus
Anieteke PRO Posted 10 years ago. Edited by Anieteke (member) 10 years ago
Hoi allemaal,

Ik ben Anita, al digitaal bezig sinds 2004. Eerst met de Canon EOS 300D en sinds vorig jaar de Canon EOS 30D. Ik heb een hele zwik aan spullen:
Canon 18-55mm
Sigma 70-200mm
Tamron 90 mm macro
Canon 50 mm 1.8
Tussenringen, 12-24-36 mm
Converter 2x Sigma
Flitser Sigma 500 af super

En als laatste aanwinst: 18-250 mm Tamron, speciaal voor vakanties. Ik heb hem net, maar ik ben verrast door de scherpte en snelheid voor zo'n superzoom!
Mijn specialiteit is insecten macro (bv. deze set: www.flickr.com/photos/anieteke/sets/550081/), maar ik vind kinderportretjes ook leuk om te doen en ze dan met minimale middelen toch mooi te maken.

Andere interesses zijn dieren en natuur.

Groetjes Anita
ShinyM Posted 10 years ago. Edited by ShinyM (member) 10 years ago
Hee hoi, Ik ben Mariesa en ben sinds een maand van de compactcamera overgegaan op een digitale spiegelreflexcamera, en sindsdien ben ik bijna alleen maar bezig met fotografie. Foto's kijken, schieten en aankopen doen voor mijn Sony alpha200 zijn nu m'n dagelijkse bezigheden. Ik werk parttime voor een milieuadviesburo en maak voornamelijk kaarten/plattegronden met een GIS-systeem.
Wat fotografie betreft ben ik nog erg aanhet zoeken, als ik iets leuks op Flickr zie, probeer ik het ook uit.
webted PRO Posted 10 years ago. Edited by webted (member) 10 years ago
Hallo, ik ben Ted. Ik werk in de financiele wereld aan natuur en milieu, ontwikkelingssamenwerking en andere dingen, gericht op duurzaamheid en levenskwaliteit.

Fotograferen is een uit de hand gelopen hobby. Ik ben nooit tevreden, zelfs niet over mijn beste foto's. Altijd bezig met "oefenen" in de hoop ooit een echt goede foto te maken. Dat gecombineerd met mijn ongeduldige aard maakt dat ik veel te veel foto's maak. Maar ik ben graag buiten in de natuur of onder de mensen, altijd wel een onderwerp voor de lens.

Eerste camera Canon, toen lang niets, toen de eerste digitale, Kodak, zo'n 12 of 13 jaar geleden denk ik. Later 2 Sony's versleten. Toen spiegelreflex, weer Canon, 350, 30, 40D. Favoriete lens 50mm, 18-85 en 100-400mm. Nog diverse wensen, maar die zijn onbetaalbaar.
illie72 PRO 10 years ago
Hoi, ik ben Ilja, nog niet in het bezit van een camera om van te kwijlen, maar wie weet ooit...Tot die tijd dus aan de gang met een simpel compactcamera, maar ook hiermee moet je toch een mooi plaatje kunnen schieten nietwaar?!
Ook ik heb nog geen echte styl, probeer gewoon van alles uit, vooral wat me op dat moment invalt. (lang leve het digitale tijdperk: mislukt? Ahhhh jammer...NEXT!)
admin
Imac@Ronald 10 years ago
Héé hallo,

mijn naam is Ronald en ik ben net vers lid geworden.
Mijn leeftijd is op dit moment het ronde getal van veertig en ben
getrouwd en heb samen met mijn vrouw drie prachtige dochters. Ik hoop mooie foto's te kunnen maken voor dit forum.
SJ-Photography 10 years ago
Hallo allemaal,

Ik ben een student rechten uit Almere. Ik heb fotografie altijd leuk gevonden, maar beoefen het pas echt als hobby sinds iets minder dan een jaar. Ik voel me helemaal in m'n element als ik door de stille natuur wandel met m'n camera, maar ik geniet ook van het 'schieten' van andere onderwerpen zoals auto's (m'n andere grote passie :-) )

btw, Sjoerd, ik ben basman007 van UCP ;-)
admin
P.W. Wolterink Posted 10 years ago. Edited by P.W. Wolterink (admin) 10 years ago
Hallo allemaal,

Ik ben Paul woon 20 jaar in Almere met vrouw en twee studerende zoons. Vroeger was ik een verwoed analoogfotohobbyist maar fotografeerde al jaren niet meer . Afgelopen januari op m'n 50e verjaardag een Canon 40D cadeau gekregen en nu weer enthousiast geworden.

Fotograferen is nog steeds leuk. De doka stinkt niet meer maar heeft een beeldscherm. Das wennen maar wel leuk.
Direct foto's terugzien zorgt ook voor een sneller (her)leerproces.

Arjen (sinds 8 jaar m'n buurjongen) en ik waren een beetje moe van de al te simpele commentaren op flicker zoals: "Wat mooi", "goed gezien", "goed scherp" en "wat een mooie kleuren". Misschien leuk om te krijgen en in ieder geval makkelijk te geven.

Maar van het krijgen en geven van dergelijke commentaren leer je in het geheel niets.
Arjen en ik begonnen elkaar opdrachten te geven en 'kritisch' te becommentariëren, zo is het idee voor de FOGH ontstaan.

Ik hoop dat de leden van FOGH door het verzinnen en uitvoeren van de opdrachten, maar belangrijker nog door het geven en ontvangen van goed commentaar snel veel zullen leren en nog meer plezier in het fotograferen krijgen.


Groet,

Paul

.
Ben Licher 10 years ago
Hoi, ik ben Ben en heb sinds begin mei weer heftig m'n oude hobby, fotograferen, opgepakt. Daar had ik al ruim 15 jaar niets meer aan gedaan en nu ik een Canon EOS 450 heb gekregen ben ik weer helemaal losgeslagen. Met extra Sigm's 80-500 en een 18-200 helemaal gelukkig en sparende voor een Sigma macrolens.

In het dagelijks leven ben ik NLP trainer, verzorg communicatie opleidingen en coach mensen die willen groeien of veranderen. Zowel bedrijfsleven als particulier. Heb sinds 10 jaar samen met mijn man een eigen bedrijf. Onze volwassen kinderen zijn al lang de deur uit en af en toe kom je misschien foto's tegen van onze kleinkinderen of katten.

Nog geen stijl, ben wel dol op de natuur, lekker buiten zijn maar heb ook oog voor de gewone dingen om me heen die ook heel mooi kunnen zijn.

Ga eens even rondsnuffelen hier :-).
Dag! Ik ben Jeannette de Bruin. Ik woon nu acht jaar in Almere.
Ik vind het hardstikke leuk om foto's te nemen voor een thema. Dat prikkelt de zinnen. Leuk initiatief van jullie, Paul en Arjen om dit op te zetten. Ik ben de hele maand juni met vakantie geweest en heb niet eerder mee kunnen doen. Heb al veel leuke foto's gezien. Ik merk bij mezelf wel dat ik de ene keer meer inspiratie heb dan de andere keer.
Groet
Jeannette
dag allemaal,

ik ben jurgen, van 69, uit breda.
volgens mij een van de weinigen met een Pana/Leica FZ50. Dat is een zgn. bridge-camera, dus een uit de hand gelopen compact met dslr neigingen. In deze groep vooral om beter te gaan kijken en te spelen met diafragma, DoF etc.

Sinds ik deze camera heb ben ik nl. ook gegrepen door het fotovirus, dus veel foto's maken, van alles uitproberen etc.
Ben sinds kort ook blij met mn raynox macrolens, waardoor ik ineens een hoop traffic heb op mn fotostream, zoals op deze:
www.flickr.com/photos/jsvn/2677566823/

ik hoor ook graag opbouwende kritiek naast de hiephiephoera's (hoewel die ook wel heeel leuk zijn..)
on1stsite. PRO 10 years ago
Ik ben Marja van Bochove, van 48 en woon in Den Haag, waar ik ben
geboren en getogen, maar met veel tussenpozen ook veel in het
buitenland geweest. Heb een eigen bedrijf wat redelijk dicht tegen
fotografie aanzit, dus veel gezien en ook door mijn achtergrond, enkele jaren Kunstgeschiedenis gestudeerd en reisleidster geweest, heb ik leren zien en kijken. Sinds anderhalf jaar lid van Flickr, maar pas in April 2008 mijn eerste camera Canon D400 gekocht en maar meteen een fotocursus in Zuid Frankrijk gedaan (alleen foto's hiervan zijn mogelijk verdwenen) Heb alleen nog maar de Kitlens, maar wel heftig aan het orienteren wat ik nog meer zou willen hebben. Ben op het moment fanatisch in de ronte aan het schieten, maar merk dat mijn voorliefde uitgaat naar architectuur en het stedelijke. Wil wel alles uitproberen. Geniet ook dagelijks van mijn contacten, een gevarieerde , doch boeiende groep, waarmee ik toch meer uitwissel als alleen het wow en awsome. Probeer zelf ook me in te leven in het hoe en waarom van degene die de foto's post.
Kritiek ben ik nog voorzichtig mee, weet nog te weinig, maar vragen en andere beginners helpen, doe ik wel.
Ben heel benieuwd hoe me de opdrachten afgaan en wat hier zoal de revue passeert.
Groups Beta