new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Drag to set position!

Group Description

Per tal de donar a conèixer la Festa de la Sal de l'Escala, el Museu Marítim de Barcelona et convida a participar en la creació d'un mural de fotografies per mitjà d'aquest grup, en el que hi poden participar tots els assistents a la festa d'enguany i hi hagin fet fotos.

La Festa de la Sal és una recreació d'un dia de la vida quotidiana a l'antic port de l'Escala. La sal ha estat un producte molt important des de la més remota antiguitat que ha unit diferents cultures.

A l'Escala va originar la indústria més genuïna: el "salaó d'anxoves", important per a la consevació del peix blau i per a l'alimentació. Fins a principis del s. XX grans vaixells de vela carregats de sal arribaven a l'Escala procedents de les importants salines de Torrevella (Alacant) i es descarregava a la Platja de les Barques. Els sacs es portaven a l'Alfolí de la Sal, gran magatzem des d'on es distrubuïa als pobles de l'interior.

Des de l'any 1997, tercer centenari de l'Alfolí de la Sal, els escalencs celebren una festa d'homenatge als avantpassats per recordar els seus orígens pescadors i saladors. Per uns moments, es retrocedeix en el temps i la platja de l'antic port recupera el seu ambient mariner.

Per tal de difondre, promoure i donar a conèixer la Festa de la Sal, l'MMB us convoca a penjar fotos en aquest grup. Totes les que siguin publicables passaran a formar part d'un mural fotogràfic que difondrem a través de diversos mitjans.

Per a més informació:

Contacte: web.mmb@diba.cat / Telf. 93 342 99 24
Bases específiques de participació a Com veus... La Festa de la Sal de l'Escala?:
www.mmb.cat/img/admin/noticies/arxiu_90_1.pdf
Bases generals xarxes socials MMB:
www.mmb.cat/img/admin/noticies/arxiu_90_1.pdf

Additional Info

  • This group will count toward the photo's limit (60 for Pro members, 30 for free members)
  • Accepted content types: Photos, Videos, Images, Art, Screenshots
  • Accepted safety levels: Safe
Groups Beta