new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Drag to set position!

Group Description

Boijmans nodigt uit beelden te vangen

Museum Boijmans Van Beuningen nodigt heel Nederland van jong tot oud uit om een beeld uit de werkelijkheid te vangen, geïnspireerd op het werk van kunstenaar Marijke van Warmerdam en in te sturen naar het museum. De inzendingen zijn deze winter te zien in een tentoonstelling.


Vang een beeld
Marijke van Warmerdam maakt van kijken een bewuste activiteit. Zij kadert haar blik met een filmcamera, een fototoestel, zelfs met een spiegel of een stuk karton. Zij kantelt, spiegelt en herhaalt de beelden. Ze plaatst momenten in andere momenten. Met uiterste precisie ‘vangt’ zij zo haar beelden: een methode die leidt tot nieuwe manieren van kijken en ervaren bij de beschouwer.

Vang zelf een beeld
Museum Boijmans Van Beuningen is benieuwd naar jouw blik op de wereld. Vang zelf een beeld en laat het ons zien! De methode is eenvoudig: 1) neem een spiegel en ga ermee de wereld in 2) zoek een kader voor het beeld dat je wilt laten zien 3) zet deze op de foto. Zo vang je een moment, plaats je een beeld in een ander beeld, waaruit weer een nieuw beeld ontstaat. arttube.boijmans.nl/nl/video/vang-een-beeld/

Insturen
Het resultaat kun je tot 31 december 2011 toevoegen aan deze Flickr-groep Vang een beeld of mailen naar beeldvangen@boijmans.nl. De foto moet een jpeg zijn met een minimale resolutie van 1600x1200 pixels, maar mag niet zwaarder zijn dan 5MB.

Gevangen beelden in de Kunst Studio
Van alle foto’s die het museum toegestuurd krijgt, wordt voor de kerstvakantie een tentoonstelling ingericht in de Kunst Studio, de educatieve ruimte op de begane grond van het museum. Tot het eind van het jaar worden daar nog nieuwe inzendingen aan toegevoegd. De Kunst Studio is gratis toegankelijk, dus kom vooral eens kijken tussen 21 december en 22 januari. Ook Marijke van Warmerdam gaat alle foto’s bekijken. Haar favorieten krijgen een bijzondere plek in de Kunst Studio en zijn te zien tot het einde van de tentoonstelling.

Raak geïnspireerd!
Wil je inspiratie opdoen voordat je zelf beelden gaat vangen? Kom dan kijken naar de tentoonstelling ‘Dichtbij in de verte’ van Marijke van Warmerdam in Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum toont op ruim 1500m2 een selectie uit haar oeuvre, bestaande uit film, sculpturen, fotowerken, installaties en beschilderde film stills. De tentoonstelling is te zien t/m 22 januari 2012.

Meer informatie
Op het online videokanaal van het museum arttube.boijmans.nl is een korte documentaire te zien over Marijke van Warmerdam:
arttube.boijmans.nl/nl/video/marijke-van-warmerdam/

Voor de korte video over het vangen van beelden en meer informatie over het inzenden van je gevangen beeld:

Group Rules

Instructies ‘Vang een beeld’

Wanneer je een foto toevoegt aan de groep, ga je akkoord met het onderstaande.

• Iedereen mag deelnemen aan ‘Vang een beeld’: jong, oud, professional of amateurfotograaf.
• Foto’s ingezonden voor 31 december 2011 zullen door Marijke van Warmerdam worden bekeken.
• De foto moet een jpeg zijn met een minimale resolutie van 1600x1200 pixels, maar mag niet zwaarder zijn dan 5MB.
• De inzender ontvangt een bevestiging wanneer de foto wordt ingestuurd via e-mail (beeldvangen@boijmans.nl). Wanneer de inzender de foto toevoegt aan deze Flickr-groep, kan de inzender zelf controleren of de foto tussen de inzendingen staat.
• Museum Boijmans Van Beuningen heeft het recht om een selectie te maken van inzendingen die gepresenteerd zullen worden.
• Vanaf 20 december 2011 zijn inzendingen te zien in de Kunst Studio op de begane grond van het museum.
• Vanaf 2 januari t/m 22 januari zijn in de Kunstvitrines de favorieten van Marijke van Warmerdam te zien.
• De inzender is de eigenaar van de ingezonden foto’s. Door foto’s in te zenden geeft de inzender Museum Boijmans Van Beuningen het recht om foto’s te reproduceren, tentoon te stellen, printen of op andere manieren te gebruiken in het kader van de tentoonstelling 'Dichtbij in de verte'.
• Museum Boijmans Van Beuningen verplicht zich (en heeft het recht) om samen met de foto ook de naam van de fotograaf te publiceren.
• Museum Boijmans Van Beuningen neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de Flickr-groep (in de vorm van foto’s en commentaar van inzenders en bezoekers.) Bezoekers worden echter wel gevraagd om ongepaste inhoud te melden aan de administrators van de groep.
• Museum Boijmans Van Beuningen heeft het recht om inhoud van de groep aan te passen, inclusief het verwijderen van ongepaste of beledigende foto’s en/of commentaren.

Additional Info

  • This group will count toward the photo's limit (60 for Pro members, 30 for free members)
  • Accepted content types: Photos, Images
  • Accepted safety levels: Safe
Groups Beta