new icn messageflickr-free-ic3d pan white
La Fageda d'en Jordà | by Jose Luis Mieza Photography
Back to photostream

La Fageda d'en Jordà

View On Black View My Recent

 

Luciti

 

In Onexposure

 

La Fageda d'en Jordà és un bosc de faigs excepcional perquè creix en un terreny planer i s'assenta damunt d'una colada de lava procedent del volcà del Croscat, la qual ofereix un relleu accidentat, amb abundoses prominències molt característiques, que poden assolir més de 20 m d'alçada i que reben el nom local de tossols. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es troba a la comarca de la Garrotxa, a prop del coll de can Batlle i Sant Miquel de Sacot (església romànica, del segle XI) i del pla de Sacot i pel collet de Bassols se situa al flanc sud-oest del volcà de Santa Margarida.

 

Castellano

 

La Fageda d'en Jordà es un bosque de hayas excepcional porque crece en un terreno llano y se asienta sobre una colada de lava procedente del volcán del Croscat, la cual ofrece un relieve accidentado, con abundantes prominencias muy características, que pueden alcanzar hasta más de 20 m de altura y que reciben el nombre local de tossols. Forma parte del Parque Natural de la Zona Volcánica de la Garrotxa. Se encuentra en la comarca de la Garrotxa, cerca del coll de can Batlle y Sant Miquel de Sacot (iglesia románica, del siglo XI) y del plan de Sacot y por el collado de Bassols se sitúa en el flanco suroeste del volcán de Santa Margarita.

 

English

 

Fageda d'Jordà in a beech forest is unique because it grows in a flat terrain and sits on a lava pouring from the volcano's Croscat, which offers rugged, with abundant prominences very characteristics, which can reach up more 20 m in height and which are called local tossols. It is part of the Natural Park of the Volcanic Area of the Garrotxa. It is located in the district of Garrotxa near the quantity of coll Batlle and Sant Miquel de Sacot (Romanesque church of the eleventh century) and the plan to Sacot and the hill of Bassols is at the southwestern flank of the volcano Santa Margarita .

4,022 views
28 faves
183 comments
Taken on October 3, 2009