new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Station, Sint-Genesius-Rode | by Erf-goed.be
Back to photostream

Station, Sint-Genesius-Rode

Het stationsgebouw van Sint-Genesius-Rode werd op het einde van de 19de eeuw opgetrokken in Vlaamse neorenaissancestijl volgens de plannen van architect Payen. Typisch aan het gebouw is de vijfdeligheid van het hoofdgebouw: het centraal gedeelte wordt aan weerszijden geflankeerd door twee lagere vleugels. De centrale toegangsdeur wordt bekroond met een trapgevel en de bouwlagen zijn gescheiden door een arduinen lijst. De luifel met de gietijzeren zuiltjes en houten plat dak aan de perronzijde is bewaard gebleven. In 2004 werd het station, samen met het gekasseide voorplein, het gekasseide perron, het seinhuis en de betonnen afsluiting beschermd als monument.

 

Foto: Tijl Vereenooghe

1,570 views
0 faves
0 comments
Taken on April 1, 2007