El Paraigua 20130511a12 Pallars JussÃ
El Paraigua, 2012-2013
Pallars JussàDISSABTE 11 DE MAIG
www.icc.cat/vissir3/index.html?fDX4xkuDk

Guàrdia de Noguera – Castell de Guàrdia – Collmorter – Castell de Mur –Santa Maria de
Mur – Casa forta de Miravet

Itinerari: Guàrdia de Noguera (524m) – Castell de Guàrdia (700m) – Collmorter (794m) –Miravet (996m) – Castell de Mur (856m) – Col·legiata de santa Maria de Mur- Collmorter –Guàrdia de Noguera

Característiques. Excursió circular amb un tram comú des de Collmorter. S’inicia l’excursió des de Guàrdia de Noguera per una pista que va pujant fins el punt on deixem el camí ample per agafar un corriol que puja dret fins el primer castell de la ruta, el de Guàrdia, a 700m. Seguim la pujada pel llom de la muntanya direcció est-oest, passant pel petit nucli de Collmorter. Seguim enfilant-nos, deixem el castell de Mur a l’esquerra i agafem una pista que ens durà al lloc de Miravet (amb torre de defensa del segle XIII, en ruïnes) que deixarem a la dreta. Pugem una mica més fins el coll de les Mosques (996m) que ens permet una esplèndida vista del Pallars Jussà, i des de dalt de dos dels tres castells de la ruta.

DIUMENGE 12 DE MAIG

www.icc.cat/vissir3/index.html?eXaFjHmYK

Clot de Moles – La potada de Botzop – Roc de Nerets – Ermita St. Bartomeu

Itinerari: Inici (500m) – Clot de Moles (600m) – La Potada de Botzop (565m) – Roc de Nerets (900m) – St. Bartomeu (537m) – Fi de l’excursió (500m)
Característiques. Excursió circular que iniciem per una pista que deixem de seguida per seguir un camí que ens porta al Clot de Moles, lloc d’on es treien aquestes pedres. Després d’un camí amb dificultats de senyalització, baixem uns metres fins “la potada de Botzop”. D’allà seguirem aquest camí fins arribar a una pista ampla que suaument, durant 3 km, ens porta fins al Roc de Nerets, on gaudirem d’una vista de 360º sobre el Pallars Jussà.
Baixarem per un còmode camí ben senyalitzat fins l’ermita de St. Sebastià, en ruïnes. Des d’allà baixarem suaument fins on hem deixat els cotxes. La vegetació del recorregut és la d’un bosc poc espès en general, bàsicament de pi i alzina.
72 photos · 68 views