El Paraigua 20120519a20 Solsonès
El Paraigua , 2011-2012
El Solsonès,un cim i tres rases

Etapa nº 17 – Dissabte,19 de maig de 2012
Les Morreres i la vall de Montnou

track:
ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2864909

Itinerari amb cotxe fins a Coll de Jou
Des de Barcelona A2 fins sortida 582A, Manresa-Túnel del Cadí ; C-55 fins a Manresa , continuar per Ronda de Manresa , entrar a la C-25 eix transversal ,sortida 132 direcció Solsona; tornar a agafar la C-55 fins Solsona . Aquí cal agafar la LV-4241b,carretera a Sant Llorenç de Morunys pel Coll de Jou.

Itinerari: masia de les Costes- camí de l’Isard- Prat de Bacies- les Morreres- Portell del Llop- vall de Montnou- Prats de Canalda- masia les Costes.

Característiques: començarem amb una pujada entre moderada i forta pel camí de l’Isard, pedregós i a estones costerut; haurem de superar uns 600 m. de desnivell fins a arribar al Prat de Bacies. A continuació ens dirigirem cap al cim de les Morreres, de vistes superbes als 4 vents, pèro ocupat per una aparatosa pantalla de telecomunicacions; desprès del merescut descans i les fotos de rigor, baixarem al Portell de la Devesa, creuarem el Prat de Bacies, i tot seguit haurem de fer una altra pujada, aquesta més suau, fins al Portell del Llop, escletxa oberta a la roca que comunica amb la vall de Montnou. Baixant pel vessant d’aquesta vall, assolirem per un corriol un xic dret la pista que ratlla la vall pel seu vessant est, i enllaça amb amb la que puja del fons de la vall i la comunica amb el coll de Jou pels Prats de Canalda. Arribarem a les Costes per aquesta pista.

Etapa nº 18 – Diumenge 20 de maig de 2010
Rases del Solsonès

Track:
ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2864825

Itinerari: Hostalnou de Canalda- Rasa de Coll de Jou- Rasa de Puig-Arnau- Torrent de la Perdiu- Canalda- les Esplugues- Cal Pubilló- Coll de Jou.

Característiques: Al sud del Port del Comte s’estèn un gran sòcol de roca conglomerada que les aigües han excavat generant el que aquí s’anomenen rases; travessarem tres d’elles i admirarem l’obra de l’aigua i l’exuberant vegetació que amaguen; el camí fa diverses baixades i pujades, fins arribar a Canalda, petita agrupació de cases amb una església romànica força modificada, pèro interessant. A partir d’aquí retornarem al Coll de Jou seguint el sender GR-1, tot admirant el racó de les Esplugues, i rebent una lliçó gratuita de botànica per gentilesa de la RCP Cal Pubilló, per la qual passarem a frec.
50 photos · 113 views