PENSAR ART - ACTUAR CIÈNCIA. SWISS ARTISTS-IN-LABS_17.12.10
18 desembre, 2010 - 15 maig, 2011 | espai laboratori | Exposició col·lectiva

Hina Strüver i Mätti Wüthrich, Ping Qiu, Sylvia Hostettler, Christian Gonzenbach, Pe Lang, Pablo Ventura, Claudia Tolusso, Alexandre Joly i Wenfeng Liao

“Pensar Art – Actuar Ciència (Think Art – Act Science)” és una exposició que mostra projectes d’artistes que han establert diàleg amb científics de diverses disciplines. Tots els artistes participants en el programa suís artists-in-labs han realitzat una residència de nou mesos de durada en instituts i departaments de recerca científica.

“Pensar Art – Actuar Ciència” explora les múltiples dinàmiques de les col·laboracions viscudes als laboratoris. Les obres presentades mostren el potencial comunicatiu de les respostes dels artistes a la investigació científica. Es difuminen les percepcions preestablertes de la ciència i l'art. Les investigacions artístiques han quedat vertebrades en tres temes principals de recerca: l’ecologia i el medi ambient, la consciència espacial i les emocions, i les noves tecnologies.

El projecte expositiu a Barcelona aporta un component local amb activitats educatives, de debat i recerca amb metodologies que fomenten una creativitat multidisciplinària. L'exposició a l'Arts Santa Mònica enceta una itinerància que durà el projecte a ciutats americanes, asiàtiques i europees.

Comissariat: Irène Hediguer
Organitza: Programa Suís Astists-In-Labs i Arts Santa Mònica - Departament De Cultura i Mitjans De Comunicació.
Produeix: Programa Suís Astists-In-Labs i Arts Santa Mònica - Departament De Cultura i Mitjans De Comunicació.
Col·labora: Consolat General de Suïssa a Barcelona, Pro Helvetia, Institute for Cultural Studies in the Arts, Zurich University of the Arts (Zhdk), Swiss Federal Office of Culture.
29 photos · 343 views