new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Drag to set position!

Join the group to start a discussion!

Group Description

In deze groep kan je foto's kwijt van Vierendeelbruggen, die je aantreft in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Kongo, de Volksrepubliek China en Vlaanderen....

Elke dag razen treinen over en auto's onder de Vierendeelbruggen en elke dag gaan we aan deze, toch wel opmerkelijke bruggen letterlijk onachtzaam voorbij. Nochthans het gaat hier om belangrijke bouwwerken.

Dat de Vierendeelbruggen, van belangrijke waarde zijn vond in 1994 ook al toenmalig VU-minister Johan Sauwens die een besluit ondertekende om de 'Mechelse' Vierendeelbruggen over de Leuvensesteenweg op de lijst van beschemrde monumenten te plaatsen (andere Vierendeelbruggen prijkten al langer op diezelfde lijst).

Arthur Vierendeel: beter, mooier, goedkoper - roekeloos of ingenieus?

Leuvenaar, Ingenieur Arthur Vierendeel (1852-1940) streefde ernaar betere, goedkopere en mooiere bouwwerken te bouwen. Voor zijn tijd was Vierendeel een groot vernieuwer. Zijn innovatieve en gedurfde aanpak werd hem niet altijd in dank afgenomen door zijn tijdgenoten. Vierendeel begon zijn loopbaan in de industrie bij de "ateliers de La Louvière". In 1885 werd hij benoemd tot hoofdingenieur-bestuurder van de provinciale Technische Dienst van West-Vlaanderen.

Eén week voor de opening van zijn éérste constructie, het Koninklijk Circus in Brussel, in 1876, besloot de regering het gebouw te testen. De lichte constructie, die door iedereen ?roekeloos? werd geacht, bleek de test goed te doorstaan. In 1953 werd het gebouw uiteindelijk wel afgebroken omdat het niet meer beantwoordde aan de smaak van de tijd, en vervangen door het huidge Koninlijke Circus.

Anno 1889 is Vierendeel 'Buitengewoon Hoogleraar' aan de Universiteit van Leuven en schokt hij de wetenschappelijke wereld met zijn nieuwe theoriën. Hij ontwierp een nieuw type ligger: de 'Vierendeelligger'. In tegenstelling tot de 'vakwerkligger' met diagonalen, stelde Vierendeel een ligger zonder diagonalen voor of de ligger met bogen. Dit type brug bood zowel technische als financiële voordelen.

Stijn Streuvels
De eerste Vierendeelligger, gebouwd in 1902 en officieel ingewijd in 1906, ligt in Avelgem over de Schelde. Het zegt u misschien niet meteen iets, maar deze brug speelde mee de hoofdrol in Stijn Streuvels' "De Teloorgang van de Waterhoek". Deze brug was de aanzet tot tal van constructies over het hele land, waaronder de drie bruggen over de Leuvensevaart in Mechelen. De bruggen over de steenweg Mechelen-Leuven zouden er in 1935 komen, gebouwd bij elektrificatie van de spoorweglijn Antwerpen-Mechelen-Brussel.
De Vierendeelbruggen in Mechelen onstnapten tijdens Wereldoorlog II nog nipt aan de bombardementen van de geallieerden die de belangrijke spoorwegverbinding buiten gebruik wilden stellen, maar de bruggen werden dus ei zo na niet geraakt.

Vierendeel's doel was bruggen bouwen die mooier en beter waren. Of u ze mooi vindt of niet, is natuurlijk puur een kwestie van smaak, maar dat de bruggen sterk zijn is een feit. Nog steeds zijn vele Vierendeelbruggen in gebruik, ook hier in 'ons Mechelen' waar anno 2006 menig trein over deze imposante constructies raast!

Group Rules

No nudity, nothing that can offend people.

PLEASE DO RESTRICT TO "VIERENDEEL-bridges"

+++

Geen pornografisch materiaal aub. Niets dat beledigend kan zijn.

PROBEER ENKEL FOTO'S VAN VIERENDEEL-BRUGGEN te posten.
Er bestaan reeds groepen om 'alle' bruggen in te posten.

Additional Info

  • This group will count toward the photo's limit (60 for Pro members, 30 for free members)
  • Accepted content types: Photos, Videos, Images, Art, Screenshots
  • Accepted safety levels: Safe
Groups Beta